Vilka tidningstyper har du på jobbet?

Jag har funderat..... Jorå, s´att! Det är populärt att jämföra medmänniskor på gymmet om vilken träningstyp de är, medmänniskor och vilken jeanstyp de är.

Jag tänkte ge mig i kast med att jämföra olika tidningstyper som finns på jobbet.

Råd & Rön
Den lättsamme personen som på ett pedagogiskt och politiskt rätt sätt ger sina medmänniskor råd och tips om hur de kan förenkla arbetet, middagsbestyren eller toalettrenoveringen.

Expressen
Skvallertackan som knappt hinner lyssna färdigt på vem som är med vem, vilken chef som gjort en dundertavla eller vem som gått in i väggen senast innan hon springer vidare med det. Som om det vore en "fortunecookie" som man får på mail som måste skickas vidare till "fem till tio personer om man vill vara vid liv vid samma tid imorgonbitti", "elva till femton personer om man familjen ska få ha hälsan i behåll resten av livet" eller "100 till 150 personer om man vill bli ekonomiskt oberoende".

Vecko Revyn
Tjejen, oftast men ibland numera även killar, som spendrar nästan hela arbetsdagen åt att vända sig mot speglarna i kapphallen eller bättra på sminket. Vecko Revyn spenderar mer reell tid vid aftonbladet Klick än vad arbetsdagen inrymmer.

Aftonbladet Sportbladet
Personen, oftast av manlig karraktär, som upplever det som ett kall från ovan att prata sport med kolleger, avtalspartners och kunder. Sport i deras bemärkelse är fotboll eller ishockey.

Dagens Nyheter
Den person som är gråare än de gråaste kommunalgråa väggarna. Talar om de samtalsämnen som är rätt i tiden att tala om och inger till en början ett empatiskt intryck innan man inser att pladdret om tsunamis, krig och svält bara är ett sätt att verka märkvärdiga på. De liksom jag bryr sig bara om sin familj och deras egna materiela nöjen.

En ding, ding värld
Personen som bara snackar om, och lindar in sig i, sina egna halvsanningar och improviserade historier.

Lokala tidningen
Som har mer kännedom om vad som händer folk i närheten än vad de som råkar ut för det själv gör. Enormt god lokal kännedom och kan alla känsliga detaljer om tidigare duster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0