Begrundan i 110 km/h

Eftersom A inte var så glad på mig och helst bara ville att jag skulle åka härifrån så åkte jag en tur på motorcykeln.
Men det är knappast någon enastående upplevelse att göra det i det humöret jag var på.

Så vad var inte bättre än att ta det lite lugnt och kanske fundera en stund..? Jag åkte en sväng men kom på att jag skulle ta mig ut till deltat. Jag tog första bästa tillgängliga ställe och fick komma helt avsides.

Jag satt och funderade lite och tittade ut över vattnet. Jag passade också på att ta ett par kort på hojen, även om det kan bli lite tjatigt.



På vägen hem så åkte jag hem via E4:an. Och mitt på bron över vattendraget så var det alldeles som om en mås skitit på mitt visir. Men ni vet, när något är så nära så kan man inte riktigt fokusera med blicken. Men när jag kom hem så satt
ett helt stim med myggor på visiret.

Nattliga aktiviteter och glödhet hetta

I natt så vaknade Neo, precis som han brukar göra. Men förr, då var det glada tillrop och struntprat. Nu är det mest gallskrik och tårar tyvärr. Men vi somnade om som vanligt och vaknade av telefonen imorse när A och Nova hade åkt till sina göromål.

På förmiddagen så gjorde vi inte särskilt mycket. Vi packade bilen med grovsopor och höll oss undan för solen. Jo, vi lekte lite med vattenpistolerna en stund.

Sedan kom A och Hans-Erik och hälsade på då jag kom på att logisitken inte skulle fungera så bra om jag inte lämnade grovsoporna innan jag hämtade Nova.

Tre bilbatterier fattigare och när jag och barnen kommit hem så började jag förbereda grillen inför middagen. Barnen hittade Inga-Lill och Holger som vanligt. Vi grillade kycklingfilé och majskolvar bland annat. Och när vi var klar med maten så packade vi väskan och åkte till Hartungviken.

Det var så sjukt skönt i vattnet. Kanske nästan för varmt för att få svalka en så varm dag som denna. Men faan vad skönt det var... Första havsdoppet dessutom. Jag hade kunnat ligga i hur länge som helst.
Men Neo var inte särskilt nöjd med tillvaron. Jag och Nova hade roligt till en början men när jag tyckte hon kunde bada utan mig som lekledare så surnade hon till.

Det hela slutade i att vi packade ihop, sa hej då till fyllot, och begav oss mot Hamnstugan. Men som vanligt så blev det inget fika där. Denna gång var det fullsatt ute. Så än en gång så åkte vi till Korvis och tog en glass.

Men allt kivande satte sina spår och jag flippade ur. Det resulterade i att A blev skitsur på mig, vilket jag inte kan klandra henne för. Jag önskar att jag kunde andas ett par djupa andetag innan jag suckar och hela den biten...

Kort om igår first and front

Igår så jobbade jag. A var hemma med Neo. Det gick skapligt för mig men det är så sjukt hur det fungerar. Jag menar,
man är mer slut efter första veckan efter avslutad semester än man är sista veckan innan man går på semester.

Men nåväl, jag har lärt mig attt det är bättre att ta det piano de första veckorna. Jag har inte haft semester för att slita ut mig direkt.

På kvällen så satt Ronald barnvakt medan jag och A hojade. Vi åkte raka spåret ut till Nolby, körde in Tunavägen och mot Alsta. Sedan åkte vi Sidjövägen ner till stan för ett kort stopp hos Putte & Susen. Efter det så åkte vi igenom stan och via Tunadal till Alnö och stannade till hos Jocke och Emma. Sedan åkte vi södra udden runt och stannade till på Statoil i Vi för att ta en glass.

Sedan hade vi, trots att vi inte planerat det, utnyttjat barnvakten till max. Men fasen vad trevligt det var!

Trailern till mitt liv - Pablo Fransisco

Om det är nån som ska få göra trailern till mitt liv så är det Pablo Fransisco!


"One man...


In an office with no fire exit...


While burning pencils and office suplies, and doing most muscular´s behind a desk...


He - a lonely skadereglerare, in this summers most expensive Insurancecompany.

Watch him do crapy Arnold impressions in the persuit of excitement at work...


But then!


Boom boom boom b-boom (i bästa Terminatormanér)
Boom boom boom b-boom (medans bilden tonar ut, blir skakig och svart/vit)


Coming on theatres 31 july 2008 - it´s gonna feel pretty f***ing real to you too!


Bytt är bytt och kommer aldrig åter! "Näee, men vi har stulit ditt..."

Vab idag. Inte gjort något speciellt hemma. Hämtade Nova på dagis sedan åkte vi till "motorcykelaffärn" för att hämta originaljuddämpare/avgassystem och handla motorcykelrelaterade förnödenheter, typ...

Jag fick med mig hälften av det jag hade tänkt från shopen och började jaga systemet. Jag fick tag i "Acke" som började söka. Han ville minnas att han sett min kartong så sent som igår eftermiddag. Han var borta en bra stund och kom sedan och såg aningen skamsen ut.

"-Näee, men vi har stulit ditt system!"

En av demohojarna ska säljas så ena säljaren hade beordrat att mitt system skulle monteras på demohojen eftersom den inte heller hade original och den hojens originalsystem var borta. Nå väl, jag skulle få ett nytt system, det som hörde till demohojen så de skulle ringa mig när det var klart. Jag hängde inte riktigt med i logiken och mattematiken där, men men.....

Det känns som att allt tjat om att jag skulle få montera det mysigare systemet liksom slog mig i ansiktet - "bytt är bytt och kommer aldrig tillbaka".

Gissa vem som fick ligga igår?!?!?!?!

Japp! Det var jag!

Både till och från jobbet faktiskt! Jag svängde av i Bydalen på väg till jobbet och tog vägen genom Haga/Bydalen på vägen hem. Det är gott om cirkulationsplatser och av-/påfarter där man verkligen kan luta hojen och bara trycka på lite.

Faan vad jag har kul!

Här är The motorcykel;

Fett med deg eller en tur i det sköna?!

Igår så åkte jag vår egen hoj till jobbet för första gången. Men tyvärr var jag ensam eftersom A var hemma och vab:ade.
Tanken var att jag skulle jobba en fasans massa övertidigår, men när jag fick mms från A i kvällssolen så var beslutet inte så svårt att ta.

All möda på jobbet betalar sig ändå inte. Så jag slängde på mig kläderna och tog den halvlånga vägen hem :-)

Sedan när barnen somnade så gonade vi ner oss i soffan och tittade på Sagan Om Ringen tills ögonen slöt sig av ren utmattning.

När du får kvitto på dina ansträngningar!

Det här är taget från Tjuvlyssnat.se;

Livet - ingen barnlek

Hamngrillen, Kungshamn


Två tjejer, ~28 och ~23, sitter och fikar med den äldre tjejens son ~3. Sonen kladdar mer än nödvändigt med sin glass.

Tjej 1: Hjärtat, grisa inte så.
Sonen kladdar ännu mer med sin glass.
Tjej 1: Lägg av! Annars vet du vad som händer...
Sonen (skräckslaget): Inte Runar!
Tjej 2: Jo, då kommer Runar och tar dig. Och var hamnar du då?
Sonen (uppgivet): Livets Ord... Det finns inga leksaker där...


Tävling

TÄVLING

Nu har du chans att vinna en förpackning Omega-3 kapslar.




Skriv en motivering varför just du vill ha en förpackning Omega3-kapslar, som kommentar i min blogg. För att ditt bidrag sedan ska räknas behöver du bara länka till min blogg i ett inlägg i din egen. Ditt inlägg ska ha ämnestexten:
"Jag deltar i en tävling",
 
och innehålla denna text:

"Jag är med i en tävling om en förpackning Omega-3. Där hittar du min motivering till varför jag vill vinna. Bloggen hittar du här; www.neanderthal.blogg.se"


Om gensvaret på tävlingen blir bra så planerar jag att öka värdet på vinsterna till både creatinkomplex och måltidsersättare.

Läs mer om produkten här: http://www.olimp.se/website2/1.0.2.0/122/1/index.php?item=prod_prod-s2/442/1&group=prod_prod_grp-s2/20

Jag utser vinnaren med bäst motivering och presenterar personen i bloggen den 20 augusti. Lycka till!


Garage, garage på gatan där. Säg vilka som lyckligaste...

...motorcykelägarna är!

Tuppen ja!

I fredags köpte vi den! Oskjutsad, osedd (nästan) och bara en dag tidigare helt otippat.

I lördags var det dags att hämta den tillsammans med nya hjälmar och nya skor till A. Vi tog en liten tur eftersom vi inte hade barnvakt så länge men vi hann känna på det goda livet i alla fall!

Å faan vad glad jag är. Jag har världens bästa fruga - men det visste ni nog om redan!

Dessutom så låter den inte som en plastraket med det nya slip on-sustemet som vi (jag) köpt. Den morrar så där o-sportigt. Det satt ett BSM-slip on på demohojen men de hade inget kvar så de monterade ett ännu vråligare. Och om sanningen ska fram så vet jag inte ens märket på det haha!

Den är så jväla skön att köra dessutom. Sitter som en smäck mellan mina ben. Bara den kunde bli inkörd snart :-)

Det kommer lite bilder på oss senare. Men så här ser den ut:

Svår ångest

Första dagen på resten av ett helt år... Jag sitter på jobbet men förmår mig inte att börja jobba på riktigt.
Vill inget hellre än vara hemma - helst med friska barn och A vid min sida. Kanske få ta det efterlängtade första doppet på Oxviken...

Istället så känns närvaron som om jag vore en hink. En tom hink som man tvingar ner i en stor, stor pool och ärendena och allt övrigt är vattnet som forsar in från alla håll...

Det är riktig skit. Jag ska dessutom jobba över ikväll...

Men jag fick i alla fall köra hoj till jobbet :-)

...och vi ska ju snart åka till Kreta också, så det hade kunnat vara värre.

Förra veckan - vilka händelser!

Som jag skrivit om så var lillebrorsan på sommarkollo a la Bergeforsen. Han fick stå ut med mig från tidig måndag till sen torsdag - stacka´rn!

Men faan vad mycket roligt jag gjorde under veckan. Vi var ju på Norra Berget och lekte, lekte Tarzan på stigen på tisdagen, vi åkte buss in till stan, lekte i parken utanför mammas jobb och vi tog en titt på Ostindiefararen - Götheborg.

På torsdagen så skjutsade jag svarfars hoj på 100 mila service och passade på att provköra två motorcyklar. Tanken var att jag skulle provaköra en Yamaha BT1100 Bulldog (se tidigare inlägg) som stått för försäljning sedan april.
Men när jag kom dit så hade de sålt den dagen innan - hmmm... ödets nyck.

Men jag provkörde i alla fall två hojar där och tog dem på varsin sväng förbi frugans jobb för ockulär besiktning.
Den första var en Kawasaki Versys. Den gick fint men den var lite för hög för mig. Det var så att jag fick prioritera höger eller vänster fots tåspetsar i backen. Det skulle nog inte bli så bra med A på "bönpallen" och start i backen.
     Den andra mc:n blev en Kawasaki ER-6n som hade ett annat slip on-system och mullrade härligt. Det är ju inte så mycket muller i plastraketerna, allra helst inte i de mindre kubiktalen. Den provsatts av A och ockulärbesiktigades den också. Vi fick prisuppgifter och den lämnades erbjudande... Men det skulle funderas och övervägas av oss så klart.

När jag kom hem igen så packade vi för bad och förberedde oss på att skjutsa hem Fredde. Vi hämtade A på hennes jobb och sedan for vi till Dyket. Senare på kvällen åt vi picknick efter Selångersån och spenderade lite tid i hamnen.

I fredags så var A ledig och vi hade packat för att åka till Furuvik. Värmeböljan som alla förutspått kom som på beställning men i bilen var den bara 20 grader varmt. Vid ett av fikastoppen så ringde jag och sa att vi ville ha den senast provköra motorcykeln - jag kände mig så världsvan haha! Northbike skulle återkomma för tat kolla att allt fanns och sedan skulle de återkomma.
När samtalet kom så löpte allt på så bra - jag var from som ett lamm.
Dessutom gick det väldigt bra för oss på Furuvik. Barnen skötte sig jättebra och Neo hade skitskoj inne hos getterna.
Vi tog inte en bild inne på parken faktiskt. Man måste ju leva i nuet också.

Eftersom Neo inte var fyllda fyra år så var en vuxen tvungen att åka med honom på karusellerna. När jag skulle åka en av attraktionerna (ni vet nyckelpigor, drakar osv som går runt, runt och kan köras upp och ner) så åkte jag med. Men Neo tyckte den var riktigt "lam" eftersom pappas vikt troligen gjorde så att den inte lyfte.....

Vi åkte Spökslottet och både Nova och Neo var rädd så de skakade när vi kom ut moaahahahahaaa!

Natten till lördagen så fick Neo feber och det visade sig senare på dagen att han fått vattkoppor. Svärfar skjutsade in oss till Northbike och vi hämtade ut hjälmar, skor till A och självaste motorcykeln. Vi tog en sväng innan vi hämtade barnen.

På kvällen skulle Forss och Cajsa komma på grillning men pga Neo tillstånd så fick vi ställa in. Vi sökte istället kontakt med J&C eftersom även Maja fått kopporna för att Nova skulle få vältra sig i baciller. Vi vill ju inte att hon ska ha oturen att få kopporna när vi åker utomlands.

Igår hade vi hoppats på att få ta en riktig åktur med hojen men eftersom ingen hjälp finns att få fick vi vara hemmavid.
Forss hälsade på och han och jag hade en trevlig "hinna ikapp"-stund nere i vattnet i Lögdösjön.

På kvällen grillade vi lite och barnen fick åka en sväng på hojen.


Tarzan med mera...

Igår var en riktigt fin dag. Vi fick sova ut ganska bra och jag och Neo åt frukost på altanen medan Nova och Fredde fick sova ut. Vi åt lite lunch och som den gode storebror man är så fick Fredde bara de finaste bitarna (se bild).

Efter det så tog vi med oss boll, drake, fika och kamera och sedan så begav vi oss ner till BSK och Tarzanstigen ännu en gång. Det var så där lagom varmt ute så man koka´ liksom inte över och det fläktade också lagomt.

Först började vi med drakflygning och det var perfekt vind för det. Jag tror jag fick upp linan över 30 meter och det gick bra att hålla den uppe skapligt länge. Nova klarade också av att flyga väldigt bra för sin ålder, med lite av min hjälp.

Sen var det dags för självaste stigen. Ungarna var så duktig men Neo var sur för att han inte fick klättra på de vertikala delarna av stigen.

När vi hade avklarat hela stigen med klättring, spång och linbana så fikade vi lite innan vi spelade fotboll.
Riktigt jäkla bra dag!

På eftermiddagen så svirrade jag och Fredde klippte lite gräs. A var på bingo och Mogge och Jessica kom på glass och kaffe. Sedan var det bara pss och gå´ lägg sig!


Rykten om att "Rhapsody In Rock" kan bli inställt!!

Jag har hört ryktas om att Robert Wells inte vet om han kommer att ställa upp på nästa uppsättning av Rhapsody In Rock. Han har sagt att han ska lämna besked inom en snar framtid...

Till dess så har de ändrat det till "Perhapsody In Rock".

Todayski

Imorse så kom Nova till mig klockan 8:22. Mamman i huset hade sedan länge klivit upp och åkt till jobbet och efter en stund så kom även Neo. Vi åt frukost, packade för eventuellt bad och en träningsväska och laddade för att åka ut till Nordanby för att hämta Fifick och hjälpa M&R att flytta möbler.

Det blev ingen träning för att det brann i knutarna ute i Nolby. Jag och Mattias flyttade möbler på kommando och sedan så åt vi lunch innan vi kunde konstatera att det inte riktigt var badväder.

Det fick bli en tripp till Norra Berget istället, så efter ett kort stopp på Statoil för att handla lite fika så fick vi åter igen se lekparken på Norra. Vi gick runt i den gamla byn och hälsade kalvarna.


Sedan gick vi förbi en imponerande hög av staplad ved. (Intressant va´?)


Men efter det så blev det action. Vi begav oss upp till linbanan först och nu hade de spänt vajern som däcken löper via.
Gissa om det gick fort när Nova fick skjuts?!


Barnen lekte på lite, vi förtärde fikat vid en av de förväxta bänkarna och sedan tittade vi på kaninerna.


Till slut så tog vi en tur ner till grisarna och fåren för att vända uppför berget igen och gå de 114 stegen upp och ner för utsiktstornet.


När vi kom hem så sartade jag grillen, hängde lite tvätt och sedan åt vi fransyska med pommes cheateu, grönsallad, creme fraiche/fetaoströra och grillade majskolvar. Så jävla gott!
Och imorse så... hmmm.... fick jag låna en film av en kompis - "Wall E", och jag tänkte at vi skulle se den med barnen nu ikväll. Men Neo, han "dissade" den direkt, och Nova sa efter 14:28 min in i filmen att hon tyckte den var dålig.

Ja, jag kan hålla med. Nog trodde jag den skulle tilltala barnen lite mer än så. Så i skrivande stund sitter vi och tittar på
Barbie och Pegasus förtrollning.


Jessica Alba *beep* a big *beep* and get *beep* hard

Faaaaan... vad trött jag blir på alla dessa jävla inlägg på t ex Nybloggat om alla dessa film-/musik-/idrottsstjärnor som man har möjlighet att titta på i erotiska sammanhang bara ett klick bort!!

Det roliga är att den som engagerar sig så mycket med att lägga in inlägg i parti och minut om dessa ämnen inte
lägger inte särskilt ofta i kategorin "Sex och samlevnad", verkar det som iallafall.

Jag brukar kolla på "Träning" och ibland finns där en HEL sida med enbart porn på!

Vet hut!!

En tripp till cancerön

Efter middagen idag så duschade vi och skulle åka till något skärgårdskafé för att inmundiga en godbit och en kopp kaffe. Vi hade ställt in siktet på Hamnstugan på cancerön och eftersom vi inte varit ut till något havsställe och fikat i år så var förväntningarna höga.

Även om jag hade Juniskärscafé i åtanke så dök aldrig alternativet upp eftersom avsåndet och tidsnöden talade emot det. Så när vi kommit ut till Hamnstugan så parkerade vi på den knappt halvfulla parkeringsytan, gick upp och tog oss ett bord utanför caféet och barnen gjorde sig hemmastad direkt.

Jag och A började resonera om man var tvungen att säga till att man kommit eller om de kom ut och serverade.
Jag gick in och fick veta vid den tidpunkten att de var fullbokade?! Med vad? Det var ju knappt till hälften med kunder.
"-Inte ens för en fika?", frågade jag. "-Nej tyvärr, svarade tjejen och sa att vi var välkomna en annan dag.

Not likely!

För de av er som läser bloggen så kanske ni minns att jag började grina när Neo tog min glass. Här kom ännu en sådan upplevelse och nu hatar jag ön ännu mer och dess välbeställda skrytmånsar till invånare vars självkänsla står i omvänd proportion till deras banksaldo!

Denna dag i ord och bild #2728

Imorse vaknade jag till ljudet av en Neo kring 8:00. Vi klev upp och åt frukost och direkt dök frågan om bad upp.
Nova klev upp ungefär en halvtimme efteråt och då kom frågan upp igen.

Så efter att ha konsulterat modern så kunde vi lämna ett possitivt svar. Det var varmt ute men ingen överdriven hetta. Men så var det ju tidigt på morgonen också. Eftersom vi fortfarande inte varit ut till havet i sommar så fick det bli en jungrufärd till Oxviken - Timrås framsida och badparadis.

Men när vi väl hade kommit dit så var oturen med oss och det blåste iskall pålandsvind som fick mig att tänka på hösten.
Men jag och barnen hann med att besöka klipporna och Nova som säger "stora stenen" om alla klippor fick en liten lektion. Och mitt i allt så testade hon sina potential som komiker och drog en ordvits:
"Stenen, kan du klippa mig?!" Det var faktiskt ganska komiskt just då.

Efter den korta promenaden över klipporna så räknade jag goosebumps på A medans jag drömde om vindskydd och ljuma vindar. Och barnen lekte i sanden.

Havet är alltid havet. När jag var ner och kände på värmen i vattnet så var det faktiskt inte så kallt. Men med tanke på på att jag fick in P4 av att bara vara på land så skulle de nog trilla av om jag hade blött ner mig och satt mig för att lufttorka.

Så vi åkte hem rätt tidigt och jag blev iallafall färdig med den sista stubben.
Sedan grillade vi fläskfilé och åt pommes cheuateu med fattigmans och feta-/craime fraicheröra.

Nu har vi tittat på Alvin och gänget med barnen. De har precis lagts sig och ögonen svider...

Nu är det inte mycket kvar av dagen...

We shall overcooome

Vi ska minnas idag men stolthet och glädje. Ty idag har vi visat att en liten människa kan uträtta mirakel!
Ett litet steg för stubben - ett stort steg för mig!

Vad blir mindre ju mer man tar bort?! Stubbjäveln!

We shall overcome!


Minnen från gårdagen

Igår så sov vi till klockan var 9:30 med ett avbrott för soljäveln (se tidigare inlägg). Efter det så packade vi badväskan och begav oss till Oxsta för tat hämta Nova. Men när vi väl hade kommit till Raggarberg (fnitter) så std regnet som spön i backen. Och det gjorde det de följande 200 meterna.

Sedan började det om igen i Kovland och regnade i ca 200 meter där också. Typiskt sommar 2008-väder.

När vi kommit till Oxsta var vi tvungen att lämna barnen det trista beskedet att badet är inställt p g a av dåligt väder så vi åkte till polisstationen för att lösa ut våra nya pass. Om de där iranska killarna (eller vad det var för nationalitet) hade problem ombord på ett plan så kommer den här "förbrytaren" nog också få det jobbigt.

Sedan åkte vi till Birsta och lämnade tillbaka en klänning för fruns räkning sedan var vi till Lekplaneten och köpte en bil tilll Neo, en Barbie-film till Nova och en skateboard till dem båda... och kanske till pappa...
Vi hann även med IKEA där barnen rastades på "småland" medans jag och A köpte förnödenheter.

Sedan var vi bjudna på grillat hos Y&R och där åt vi gorgonzolaspäckad kycklingfilé med ris och sallad. Riktigt jävla trevligt hade vi där! I väntan på att maten skulle bli klar så kan man väl säga att Neo var på Upphängd och nersläppt...


När vi kommit hem på kvällen var det rast och vila som gällde.

Jävla sol

Ja, jag har svurit över solen ett antal gånger i mitt liv och i morse vid 5:30 så gjorde jag det igen när den sken in rakt i ansiktet. Ni vet när det kommer in ljus trots att man har gardiner som inte släpper in något ljus. Givetvist så håller de vad som lovas men det blir liksom glipor i varje ände...

Nå väl. Jag sprang upp och fick tag i en filt som jag stoppade in bakom gardiner och allt vad fan det är och så blev det lite mörkare. Men då var ju flera timmar av morgonen förstörd...

Vad är det för mening att skina när ingen jävel är uppe, men när man väl vill ha en sol som värmer så lyser den enbart med sin frånvaro... Soljävel!

Bröst a la heavy

Det gick riktigt bra att köra bröst igår. Jag började typ baklänges. Körde flyes först, fyra set på 25-kilos hantlarna och det gick rätt bra. Det blev typ 8-10 reps utan failure.

Efter det körde jag fyra, eller om det var fem set sned bänk i smith. Jag körde några femmor på 95 kg någonstans mitt i övningen så att säga.

Sedan körde jag pull-overs med 35-kiloshantlarna och avslutade med ett par lätta set cablecross.

Utan att verka självgod så kände jag mig som en siliconstinn brud efter passet haha!

Yestergår

Vad fan blev det av igår? Det var som vanligt i väderprognoserna en sol med ett moln och regn igår. Och verkligeheten var inte annorlunda... Varmt med halvkyliga vindar, sol med skugga. Och barn som inget hellre vill än att åka och bada.

Jaaa... men ok då, kanske. Men innan man vet ordet av så är det för mulet. och som sagt så fick det bli målning istället under tiden som svärmor lotsade frugan i Birsta. Hon hann givetvist besöka ett par provhytter och gjorde som vanligt ett par fynd.

Efter att par trevande försök att hälsa på en av mina bästaste jobbarkompisar så blev det i tolfte timman bestämt att vi skulle till Marlene & Kimmen. Så vi åt en tidig middag, jag gjorde min kycklinggryta på kokosmjölk a la spitziale.
jag skulle efter middagen skjutsa Aoch barnen till Y&R för att själv åa och träna. men närvi kom ut så startade inte Passen.

Så det var bara att sadla om till familjens skam


Jag körde ett fantastiskt skönt bröstpass innan jag hämtade A och barnen för att åka och göra oss oskyldig för den där halvstulna cykeln... Efter det så var vi som sagt till M&K och blev där rätt länge. Vi fikade och hade riktigt trevligt.
Men vi blev ett barn fattigare - Nova frågade om hon fick sova över och Kimmen, lättsam som han är, tyckte att det var helt ok. Det är dessutom så förbaskat roligt att Nova inte är socialt hämmad på nåt vis.

Så kring 21:30 så begav vi oss hem med en något missnöjd Neo, missnöjd för att han inte fick vara kvar. Men det kommer fler gånger.

När vi kom hem så slog vi igång What women want med Mel G. Sen ar det godnatt vid 00:00


Alice Selmerlöv, Ozzy Bengtzing och väggfärg matthet 7

Imorse så såg vädret så ostadigt ut att jag greppade penseln i ena handen och målarburken i den andra. Sedan reste jag stegen och började klänga mig uppför byggställningen. Jag målade cirka 10-12 kvadrat tak innan hungern skrek för mycket i magen.

Under tiden hade Nova & Neo disco med grannkidsen i rummet bredvid. Och disco på ungars vis det är en kackafoni utan dess like. Alla 18 låtar på skivan spelades upp på mindre än loppet av en minut. Denna procedur upprepades typ 30 gånger. Till slut visste man inte vem som var vem av artisterna eller hur låtarna egentligen ska sjungas.

Men va fan... Klart man sjunger med! Och taket blev ju något vitare så...

"Come closer, cara-cara-mia, cara-cara-mia,
I am Ironman
Jag har allt som jag sa när du ringde idag,
oh-oh-oooh,
Your lips are like poison"

Talang

http://www.snabbstart.com/film/efc8a0b21f


Trodde jag hade stulit en cykel...

En onsdag för två veckor sedan så åkte vi och kollade på en begagnad cykel som vi hittat på Blocket. Cykeln var ämnad för Angelica och när vi kommit i kontakt med säljaren och hennes mamma så kom vi på att barnsitsen kanske inte riktigt skulle få plats p g a alla vajrar osv.

Efter att ha prutat 200 spänn så fick vi låna hem den för att kolla. Det var ju skitsnällt, men mamman tyckte det var helt ok eftersom hon och A hade hunnit bekanta sig med varandra och det visade sig att hon kände halva släkten och kände halva vår gata.

Så vi kom hem, sisten satt som en smäck och dagen efter tänkte vi göra rätt för oss och betala...

Så i två veckors tid har jag ringt dem tre gånger per dag, typ, men inte ett svar! Jag mailade dottern (som jag mailat tidigare via Blocket men har inte fått svar.

I eftermiddags så ringde det på A´s mobil! Då var det mamman som ringde - från Jönköping. Hon sa att det hade ringt så mycket på cykelannonsen och de visste inte vad de skulle svara pressumtiva köpare.

Jag har ingen aning om hur spekulanterna kommit fram, när jag ringt på dygnets alla timmar utan att de svarat. Ett tag trodde jag att vi hade stulit cykeln. Det var ju inte gärna så att man åkte förbi deras brevlåda och dumpade pengarna heller... Ni hajar varför, hoppas jag.

Men imorgon, om dotra kan hålla sig hemma, så är vi skuldfri.

Det finns folk till allt!


Dagen i ord och bilder

Det har varit en rätt bra dag idag. Detta trots att Nova kom till oss strax före kl 05:00 för att hon drömde mardrömmar. Hon gick och la sig i "gästsängen" men kom snart tillbaka för hon fortsatte drömma mardrömmar.
Jag följde med henne och la mig med henne i sängen.

Hon var orolig och pratade om drömmarna men jag berätta hur jag brukar göra om jag drömmer mardrömmar och sedan gick det bra. Men då hade jag varit vaken i ca en till en och en halv timme. Sedan kom Neo strax efter kl 8:00 och vi låg och tittade på tv en stund innan vi åt frukost.

Efter en stund så kom barnens kompisar, tillika våra grannars barn, och ringde på så barnen försvann ut. Så efter lite plockande så gick jag ut och fortsatte med mitt evighetsprojekt - stubben. Men skam den som ger sig. 1/4 av den försvann idag så det verkar som att trägen kanske vinner och att vi kanske, kanske kan ha en skapligt planerad tomt till hösten.

Efter lunchen så åkte jag och barnen ner till Lögdö-sjön och badade. Men det såg inte ljust ut. Vi hade varit omringade av regnmoln hela dagen. Det här är ett av de mildare molnstimmen.

Och de usprungliga planerna var att åka ca en mil söderut mot Lilla Bandsjön, men där såg vädret så dåligt ut så det fick bli ett närmare resmål. På parkeringen så satt en ekorre precis framför bilen och käkade och verkade inte alls störd av att vi hade parkerad bilen där. Så barnen fick sig ett litet minisafari. (Jo, den bruna pricken i mitten är en ekorre.)

Det var jätteskönt i vattnet! Barnen fick leka själv en liten stund men sedan kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att bada jag med. Trots att vi inte hade planer på att stanna särskilt länge så är det ju inget bad utan lite fika.


Efter det så lämnade jag barnen hemma, förberedde grillen och rusade iväg med familjens skam till Birsta för att handla mat. När jag kom hem hade ugnen tillagad förädlad potatis och jag började grilla fransyska. Schmassschkens!

Och i slutet av dagen så har jag hunnit cykla till studion, tränat baksida lår och vader, och cyklat hem.

Nu ska jag tvinga i A en Voltaren och en alvedon och förhoppningsvis så hinner hon göra lite övningar som mjukar upp hennes rygg. Imorgon ska jag köra henne på tippen..... nä men! Till sjukgymnasten ska det vara...

Nachti nachti!

Lycka är svårdefinerbart på film

Igår så såg vi en film med Jessica Alba och Dane Cook som heter Good Luck Chuck.

Om man bara räknar brösten som de kommer i par, förutom de tre bröst som satt på ett och samma fruntimmer i slutet, så är det långt över vilken tonårsfilm som helst som t ex Roadtripp, American Pie 1,2,3,4,5,6,7,8,9 - tillsammans.

Men eftersom filmen handlade om vuxenproblem, typ, och att skämten haglar emellanåt så kommer liksom de där tonråsattributen bort och filmen får komma till sin rätt.

Faktiskt en riktigt rolig film!

The Happening - ingen händelse

Såg filmen The Happening här om kvällen. Den var skaplig men ändå liksom inget nytt under himlen.
Ännu en "nature strikes back"-film där det susar i säven, kan man säga.

Den hade potential att bli bra tack vare "tillverkaren" M. Night Shyamalan som trots allt gjort en del stora filmer.
Men den faller sig platt tyvärr. Och Mark Wahlberg som jag tycker är en ganska hygglig skådis gör också en sisådär insats. jag menar, han är bra i The Departed och i We Own the Night.
Det ska dessutom bli väldigt intressant att se Max Payne när den kommer.

Nä, sett den, glömt den... Men ändå sevärd.


Längre och kortare

Imorgon blir dagen något kortare och natten ännu längre.

Solen går upp 03:22
Solen går ner 22:27

Passion

Sitter just nu och tittar på Per Moberg när han lagar köttsopa utomhus. Alltså, snacka om passionerad!
Det verkar ju vara 100% ärligt och han använder så fina ord undertiden som han lagar sin mat.
"Titta vilka vackra ärtor jag har", är bara en av komplimangerna som han gav råvarorna.

Han verkar så härlig denna människa och han smittar verkligen av sig. Det brukar heta att "man äter med ögonen"...
Att maten ska även vara vacker att titta på. Men Per Moberg han både gör mat som är vacker att titta på - och som säkert smakar alldeles utmärkt - men han lägger även till en tredje ingrediens;

Själ!



Ni vet uttrycket "jag vet exakt hur du har det"?

Oftast när man kläcker ur sig de orden så är det ord med varierande sanningshalt.

Men igår när A vred sig i smärtorna av sitt ryggskott så visste jag exakt hur det känns. Been there, done that, probably doing it tommorow.

Honkom just vankande in i vardagsrummet och harsynbara problem med ryggen. Tänk er en tjej med skolios, och så multiplicerar ni med tio så har ni en snedställd stackars Angelica.

Blogg and out - nu ska jag vårda A en stund.

Hur långt är sommarhalvåret?

Är det ett halvår, eller är det bara en period i allmenackan? För inte fasen känner jag av att det är sommar på nåt vis.
Visst, vi fick två rejält fina dagar då barnen kunde bada. Men de där sköna kvällarna då? Då man bara känner för att vara ute hela natten, var är de?

Igår efter att A fick ryggskott så körde jag diverse marktjänst och vid just det ögonblick jag nu syftar på så hängde jag tvätt inne på altanen då Neo stöp med cykeln ute på gatan. Å jag som aldrig har tröja på mig gick ut för att se hur det gick med honom. Men direkt när jag öppnat skjutdörrarna så gick det en ilning genom kroppen.

Det var svinigt kallt ute! När jag kollade av termometern så stod den på 9,8 grader celsius... klockan 19:30 mitt i högsommaren?!?!?! Skoteroverall nästa!


Det som en av mina bästaste barndomskompisar skulle protestera högljutt mot är mina teser om att sommaren är slut - innan den ens börjat haha!

Och som inte måttet var rågat så verkligen regnar de cats and dogs i skrivande stund!


Avundsjuk men ändå inte missundsam

Idag när vi firade L-H´s födelsedag så överraskade Y&R oss med att de har köpt ny hoj!
Jag fick provköra deras splitternya hoj, snälla som de är och trots att försäkringen inte gäller (för vagnskador that is).
Och vilken skön lite pjäs, fotplattor å allt, skönt styre, bra ljud... Ja, alldeles lagom till och med för mig haha!

Och så förbaskat avundsjuk blir jag! Skulle inget annat hellre vilja än att få åka och köpa mig en hoj som jag är så nöjd med som Y&R troligtvist är just nu. Faan vad roligt det vore! Men som tur är så är jag inte det minsta missundsam.

Så här ser den ut, samma färg fast svart och med packväskor, fotplattor som sagt.

Ska man bli misstänksam?

Imorse när vi satt och blickade ut över staden från hotellet så upptäckte jag en trappa som går nerför berget. Eftersom vi var på toppen av berget och den faktiskt sluttar nerför så kunde jag inte låta bli att fundera över den lilla skylt som sitter på trappen.

Är de övertydliga eller är det dags att bli misstänksam?

Kalas, kalas

Efter att vi kommit hem från vårt firande så stod ett par kalas på dagordningen. Först så gratulerade vi Maja som fyller 6 år. Det var som vanligt trevligt in the Winsa-resident. Men kaffet stod mig nästan i halsen hahaha! Efter en kopp till hotellfrukost och tre koppar hos Winsa.

Sedan var det tänkt att vi skulle göra ett kort stopp hemma för att byta bil mot cykel och för att utfrodra största barnen i familjen (mig). Men A fick ryggskott efter att hon skulle hjälpa Nova med en sko, så hon fick lägga sig på golvet men en distalgesic i kistan.

Men när den fortfarande inte gett verkan så fick jag bärga henne ut till bilen och sedan åkte vi till L-H som fyller 27 bast.
Där slank femte koppen ner och sedan var det tvärstopp. Det kändes som att jag skulle brinna upp av allt koffein.

Y&R var också där och firade.

I eftermiddag så har jag marktjänstat med matlagning, tvätthägning, badning och dylikt. Nu ska vi snart slå igång filmen "Apocalypto" som vi hyrt, rescension kommer senare.

G´natt!

Fyrde aniversaryt

Igår så firade vi fyra år som äkta makar. Makar, visst låter det gammalt?! Men icke dessto mindre firade vi.

Vi fick låna svärgubbens hoj och tog oss en tur till och från Norrfällsviken. Jag vet inte om vibrationerna jag gav A var av bra eller dålig karraktär, ni får göra era egna kalkyleriningar utifrån följande:
Efter drygt 4,2 mil tillryggalagda (ja, dra av en mil, för vi nollställde trippmätaren när vi tankade sedan så stannade vi på Statoil i Torsboda för purchase of nödvändigheter, läs mackor och godsaker) så ville hon stanna till lite...



Efter ytterligare ca 7 mil så kom vi fram till Norrfällsviken. Det var så där alldeles lagom väder för hoj-åkning. Ni vet sisådär 18-20 grader varmt, inte för blåsigt och halvklart. men när vi kom fram så var det relativt soligt och det började bli ganska soligt. Vi la ut filten och dukade fram kaffet och tilltugget och bara gassade i solen. Men tyvärr så hade vi lite ont om tid, för vi hade lätt kunnat spendera en eller två timmar i vattenbrynet eller på filten på stranden.


Det är ju bra fin miljö däromkring dessutom


När vi kört hem i full fräs så lämnade vi tillbaka svärfars hoj (tack så himla myyyyycket för lånet!!) så tog vi bilen och började det stora firande *skratt* genom att äta en plusmeny på McD innan vi åkte upp till Södra Bergets hotell och började vår vistelse genom att besöka spa:t. Senare på kvällen när vi ägnat åt diverse tvagningsritualer så barikaderade vi oss på hotellrummet med varsin Ramlösa och en godispåse.

Jag släckte lampan kl 23:30 och när jag vaknade strax före kl 6:00 pga av morgonsolen som sken in trots presseningliknande gardiner så kände jag att en natt i hotellets hängmattor hade gjort sitt för att ryggen skulle kännas som att jag brytit den på tolv ställen.

Så efter en stunds ojande så lyckades jag somna om men vaknade igen runt 7:30. Jag låg vaken till A slog upp sina blå och sedan bar det av mot hotellfrukost.

En väldigt trivsamt sätt att fira på tycker jag!

Lampsladdar

Jag kom iväg trots att jag själv inte var så, vid tillfälle för avgång, peppad och läget hemma inte var det bästa.

Nu låter jag kanske självgod eller som om jag lever i delirium men det är sällan jag tycker ett träningspass går dåligt. Idag så skulle lampsladdarna få sitt och det faktiskt riktigt bra.

Det började med stående alternerad hantelcurl och jag gjorde 4 eller 5 reps på 25 kg-hantlarna (räknar aldrig med stångvikten) i tredje eller fjärde setet. På 22,5 kg-hantlarna så har jag kämpat tidigare men idag gjorde jag lätta tolvor på dem.

Efter det körde vi stångcurl i kabelmaskin, fullt mag, och vi avslutade med sittande koncentrationscurl på 15-hantel, typ 10-12.

Sedan körde vi push-down och jag körde som mest fem reps på fullt mag i den kabelmaskinen med fler vikter. Sedan blev det ytterligare fem set på smal bänk, samtliga set på 80 kg, med drop set på sista.

Trevligt med Johan som vanligt som käpar på av satan. I den takten så är jag snart omåkt!


2008-07-09 22:39:20

Imorse när jag och barnen vaknade hade A redan åkt iväg på jobb. Det började rätt bra. Nova hade kommit till vår säng strax före kl 6:00, Neo kom någon gång därefter. Men innan vi klev upp så hann vi med lite mys.

Jag dukade fram frukost och Neo tog på sig sin Spindelmannen-dräkt innan han väckte Fredrik som sovit över hos oss.
Vi åt vår frukost och efter det gjorde jag ett tappert försök att få ut barnen trots duggregn. De var ute i tio minuter innan de kom in igen.

Jag har varit astrött idag av någon anledning. Barnen har också varit ur spår, säkert uttråkade eftersom de igår bara satt i bilen i princip. Denna dag blev inte bättre. De var inne och kivades fram till lunch. Sedan åkte vi till Birsta för att ännu senare skjutsa Fredde till stan.

Man kan säga att vi alla varit i luven på varandra idag. Men jag har nog på grund av min trötthet varit värst...

Så kom A hem runt 18:30 och jag såg fram emot att få komma hemifrån en stund och förena nytta med nöje. Men A var trött som fasen så läget är aningens infekterat nu. Jag som hoppas att vår bröllopsdag ska bli bra.

En resa i Hönsröva

Imorse var det tänkt att jag skulle ha tränat innan vi skulle ut på strapatser. Men när Neo kom runt 5:45 så tänkte jag att det var lika bra att ta tillfället i akt att vila. Centrala nervsystemet fick ordentligt med stryk efter benpasset igår och det är ju inte så att jag känner att jag har hunnit ladda med kolisar heller.

Så när uppbringat all vilja i världen för att kliva upp så var klockan redan nästan halv tio. Vi åt frukost och sedan satte v oss i bilen. Idag är det H.E-dagen. Normalt brukar vi "fira" den i Gnarp men denna gång skulle vi åka till H-E´s sommarstuga.

Efter en nätt tripp på ca 11 mil så hamnade vi i Hönsröva (jepp, hemsia finns tro det eller ej). Det var en väldigt gemytligt ställe. Primitivt men pitoreskt. Vi spenderade ett par timmar där innan det var dags att åka hemåt. Men innan vi begav oss på Europaväg 4 så var det ett par akuta saker att ta hand om först.

Raka vägen till Preem-macken! Hungerna gjorde sig påmind som en spik i foten och det var bråda dagar. Men tror ni att Preem i Iggesund har allt vad en matmedveten hobbybuilder kan önska? Självklart inte! Inte ens en sketen Gainomax.
Så det fick bli, sad to say, en drickyoghurt och en snickers(!).

A tyckte, som vanligt då jag inte ätit på typ 5-6 timmar, att jag varit jätteduktig idag...

På kvällningen kom mor med familj och lämnade kvar min odåga till lillebror. Han ska spendera natten och nästkommande dag hos oss.

Nu är klockan alldeles för mycket - guten nacht!


Woohooo!

Idag så stod målning på tapeten :-) Men latmasken har kommit tillbaka och jag ansåg att det fanns annat som borde göras. A ringde till Resesäljarna och fick veta att senast på söndag ska resan vara betald.

Så vi beslutade att åka till stan och uträtta ärenden. Vi besökte först ordningsmakten för att få nya pass tillverkade.
Neo blev lite besviken på att han inte fick titta in i en polisbil som stod utanför när vi gick in. Men annars gick allt smooooth...!

Sedan åkte vi ner till A´s jobb och parkerade, hon gick upp på jobbet en snabbis och jag och barnen var ute i hamnlekparken och klättrade. När vi skulle gå och betala resan så ville barnen stanna kvar så A gick själv och jag var kvar med barnen och lekte "hela havet stormar" och klättrade i repen.


Igår kväll så la vi fram fläskkotletter på upptining som vi skulle grilla idag. Eftersom det var typ 10-12 kotletter så bjöd vi hem Y&R på grillar. Efter tre, fyra kotletter så fick det vara nog, det skulle ju tränas ben idag så det är inte så kul om det åker hiss...

Men middagen var trevlig och vi fick i oss lite kaffe också.

Nu sitter jag här med A i soffan och snart, snart... kanske alldeles för snart egentligen, så är vi på väg utomlands!
Woohooo!

Puss och kram

Ben, kära ben

Finns det något som går upp mot ett skönt benpass? Ja det är klart det gör. Men det är en svårslagen känsla!
Framför allt när man kör framsida lår!

Det började med att jag cyklade ca 4 km till Johan, därefter blev det by bil. Vi började med lårsträck och även om viktmagasinet på Hälsostudions maskin, går strax över 200 kg, känns som lite av en glädjemätare så kändes det bra att
köra på 115 kg och ett par set på ca 6-7 reps.

Efter det så körde vi hacklift och jag körde som tyngst typ ett par åttor på 100 kg (ej släde inräknat). Och när det var över var benböj i smith tilltänkt men eftersom smithen var upptagen blev det enbens benpress. Å det gjorde väl egentligen inget, jag var ganska mör.

Sedan avslutade jag med ett par set gående utfall med hantel och sissy squat.

Till sist blev det sittande vadpress på som högst 82.5 kg.

Ett skönt pass och ett roligt sådant mycket tack vare Johan!

[Ee-dawg, een braw dawg]

Ja ja, jag vet att det är gammalt. Men Jag kan inte låta bli att tycka att Hipp Hipp-gänget var/är helfestliga. Svenska för nybörjare kan få mig att skratta mig harmynt!

Nå väl. Igår så tog Johan & Cola över rodret, då det gäller våra barn, runt halv tre-tiden. En stund efter det så kom A hem efter en tripp till Birsta. Vi åt lite tacos men hade inte eftermiddagen eller kvällen mer utstakad än så.

Jag är jättesugen på att åka ut till min gamla ´hood och mina homies och ta en fika på typ Löran eller J-skärs café. Men det var ju så svinigt kallt att vi stod över det. Istället så åkte vi till Marlene & Kimmen och hade det trevligt. Medan fruarna gaggade på om allt som är viktigt så låg jag och Kimmen tillbakalutade i soffan och kollade på Superman. Men det var en trevlig kväll som höll på att sluta alldeles för sent.

Nu kom vi iallafall i säng före 01:00.

Jag vaknade första gången idag runt 7:40 sedan så hade jag svårt att sova. Tänka sig va´? Men jag klev upp och åt frukost runt 10:00, sedan såg jag Miami Ink, och två avsnitt med According to Jim. I lugn och ro.
Tack som faan J&C!

Idag så hämtade vi barnen, åkte en sväng förbi mormors place och sedan har vi faktiskt fortsatt med övervåningen. Jag har ägnat mig åt den ädla sysslan grundmålning av tak *bläää*, men det har gått ganska bra. Inte klar ännu, dock.
Så penseln väntar snällt på att måndag ska komma...

Nu ska jag snart avsluta min datorsession och ta en fika.

Auf wiedersehen

Barnängen

Jag har lagt märke till en av frugans kroppsvårdsprodukter på duschhyllan. Det är barnängen osm informerar om deras produkter på en av schampoflaskorna. Därstår att läsa:
"Barnängen creme är en serie milt vårdande/pleiende produkter för naturligt vacker/smukt hår och hud."

Det jag blir förvånad över är att serien bara är milt vårdande. Varför är den inte kraftigt vårdande? Är de (Barnängen) rädd för att bli skrytsamma eller kunde de inte komma på en bättre produkt?
Men å andra sidan om de är till för redan "naturligt vacker hår och hud" så behöver man kanske bara vårda det milt...

Jag å andra sidan, skulle behöva en produkt för yttre vård med motsvarighet till kaustiksoda antar jag.

Grattis på 62-års dagen Sly

Vår tid bäste skådespelare fyller 62 år idag och med detta vill vi honom gratta!
Ja ja, Johnnt Depp osv osv är mycket bättre - men let´s face it, Sylvester Stallone ÄR den bäste!

Tänk att få vara i hälften så god form vid den åldern?!

Dagens pass - en oas av trevliga människor

Jag ska nog börja förpassa majoriteten av mina träningspass till helgerna. Det finns inga andra dagar som det är så roligt att träna på. Det är aldrig kö till någon av "attraktionerna" och aldrig långt till ett skratt.

Idag så lyckades jag och Johan komma till skott och på reportoaren så stod axlar och mage. I den blygsamma skara av träningskompisar som såklart bestod av Bengt och Anders men även hela Sveriges muskel-Televink Johan Oldenmark som var där och värmde upp inför mjölkhävartävlingen som är idag på Gatufesten.

Källa: Aftonbladet.se

Det blev bland annat axelpress, enarms lat.raise a la Granis, rodd till hakan, sittande enarms-koncentrerad-av-bara-satan-axellyft och baksida axlar följt av chrunches med hantel och magmaskin.

Jag hann dessutom med ett par minuter i soffan med Anders efteråt. Å tänk att man är så eftertraktad haha! Anders med gäng ska ju hålla summercamp i Lögdö. Han har varit på mig flera månader men det är ju sommar, och vi ska utomlands, så familjekassan har sagt ifrån. Men gud vad roligt det skulle vara... han bjöd trots allt in mig på middag med sumobrottning på kvällen - och ville inte ens ha betalt. Han sa att jag skulle göra bra ifrån mig i sumobrottningen - vad han nu menar med det... Killarna på gymmet har ju sagt att jag är i så sjukt bra form!!!!

Allergikommittén säger sitt

Osanitär angelägenhet kan man väl kalla det av Peter Settman och Fredrik Granberg myntade uttrycket "pöka".
Men att Allergikommittén också vill ha ett regelverk med i spelet det kunde jag inte gissa.

Vad det kan tänkas framkalla för allergier kan man bara fantisera om.
Så här skriver de på en av stans restauranger:


De senaste dagarna - i ord och bild

Ja de senaste dagarna har inte varit något att klaga på direkt. Otrrrrrroligt fint väder, som Tilde skulle sagt. Och inte desto mindre roligt med ungarna i badet. Vi har faktiskt fortfarande inte tagit årets oskuld på sjö- eller havsdopp, och med hänsyn taget till dagens weather så dröjer det nog några dagar till.

Men hursomhelst. Vi har spenderat de två senaste dagarna på sporthallsbadets vattenrutschbana eller på botten av mellersta bassängen, åtminstone jag. Barnen har sett det som sin uppgift att få den här flodhästen på havets botten :-)

A var ju på gatupesten i torsdags och då var Svedda på besök. Han kom nog härifrån med livet i knappt behåll haha!

Igår så stökade jag på under förmiddagen och fixade med badväskan sedan var vi in till badet igen som sagt. Vi utnyttjade det fina vädret till max så när molnen hopat sig och solen was nowhere to be found så åkte vi hem, runt 16:30-snåret.

Det var tänkt att jag skulle bränna av ett träninspass sådär på fredagseftermiddagen men min träningskompis, ingen nämnd, ingen glömd, men vi kan kalla honom "Johan", hade missat att det inte var genomförbart. Men för att han inte ska få för dåligt samvete så kan kan säga att det var tur, för gnistan hade liksom försvunnit med högsommarvärmen.

Vi söker alla efter ett sätt att svalka oss från sommarvärmen..., eller? Jag och barnen har vårt sätt - närmaste vattenhål.
Hilding, som tvingats vara ute i värmen av säkerhetsskäl, han söker skugga varhelst den visar sig.

Because first impression - lasts

Jag har alltid gillat att apa mig - särskilt på andras bekostnad :-)

Hatten av:

Andra semesterdagen

Efter en relativt lugn natt med fyra kids inom husets väggar så åt vi lite frukost och packade bilarna fulla med ungar och allt smott & gott och begav oss till Norra Berget. Där så lekte barnen med alla attraktioner och spenderade en del tid i Norrgården nästgårds med kossorna. vi fick se en orm i skogen som låg och solade också.

Efter det så kollade vi till grisarna och getterna innan vi begav oss upp i Tornet. A stannade nere för att fånga eventuella våghalsar som skulle hoppa över räcket.



Jo just det jag. A satt där nere och väntade också...


Jag måste ju lägga in en bild på min Opel igen, men kameran har krånglat lite. Bilden tagen på Norra


Ha´et bra till imorgon!

Kätching app!

Igår fortsatte våra semesterframgångar. Trots mulet väder och regn så hade vi en skitbra dag!

Dagen började aningen knackigt med en halvtidig morgon. Efter det tänkte vi besöka IKEA och då drog ju såklart Småland för ungarna. Men när vi väl kom dit så var det 30 minuters väntetid. Men vänta nu, inte köar jag väl för att lämna bort ungarna?!

Innan jag ens tänkt tanken färdigt så frågar A om vi inte skulle åka till Drakborgen. Så sagt och gjort. Efter tre timmar med tryckluftskanoner och klätterställningar så var vi glada över lite snabb service på Max.

På kvällen så kom Maja & Oscar och jag och Johan åkte iväg och körde rygg. Det var första passet sedan 1½ vecka eftersom jag varit sjuk. Men det gick skapligt. Inga världsrekord men det känns i ryggen idag.

RSS 2.0