Får man vara lite självgod så här på kvällskvisten?

Kom hem för en timme sedan efter ett styrkepass. Cyklade som vanligt till studion. Det har varit underbart väder idag också så cykelturen var en ren fröjd. Bra musik, vindstilla, häggen doftar som tusen ängar, måste jag säga mer?

Idag var det dags för baksida låroch vader. Det gick riktigt bra på baksida. Började med raka mark i ett rasande tempo. Fick bra kontakt men pulsen var aningen hög i början efter cyklingen.

När det vardags för vader så körde jag bara sittande press. 8 set totalt. två av dem körde ca sex, sju på 75 kilo. Ja, det kanske inte låter mycket. Men det är 15 kilo mer än jag någonsin kört på sittande. Och bra kändes det - ända tills muskeln säger ifrån och problematiken med att få in spärren närmar sig.

Så jag hugger tag i närmaste bästa typ av hjälpmedel jag kan hitta. Jag tar tag i en stång som man använder att köra triceps bl a i kabelhissen och kilar fast den. Problem solved!

Sedan var det bara den mjölksyraproducerande hemresan kvar.
Vader

Pore rich people, Bocken och bröstförstoring

Pore rich people
Vad synd det är om alla som har det mesta men ändå ska ha mer. Nu är det bråk om en sjöbod som har fel färg på träet. Vaddå?! Och tydligen så har den lilla stugan tydligen astronomiska proportioner eftersom den skymmer den underbara utsikten för minst fem, sex husägare. Om den nu legat där tidigare så kan man säga att de har "fått mer för pengarna" under ett par år. Var glad för det! Dessutom, var ska en sjöbod ligga om inte vid vattnet?!
Era hus skulle vara piss värda om ingen ville bo ute i skäret. Jävla oäktingar! Egenhändigt importerade och självutnämnda Njurundabor. Ni har väl aldrig satt er fot i Njurunda förut men fick höra att det är så fint att bo där att ni med ert jävla materialistiska liv och leverne bara måste slå ner arslet där!
Pore rich people

Gotlandsbocken
Ännu ett bakslag  - dock en vinst för bakåtsträvarna. Vid femtio års ålder borde man få vara sin egen och inte bli bestämd över. Åtminstone i rimliga proportioner, kan man tycka. Att få byta namn till ett namn som egentligen inte skulle väcka anstöt borde väl vara det minsta att begära? Byta till Adolf Hitler må väl vara aningen magstarkt. men om man vill byta till "Bocken" så kan det väl i värsta fall vara skadligt för honom själv. Men som sagt, vid 50, ja då borde man ha noga övervägt för- och nackdelar. Ett förslag på dubbelnamn är; Pall-Bock...
Bocken

Bröstförstoring
Och, detta är ingen egentlig artikel. Men aftonbladet.se uppmanar läsare som "Är du mamma och har gjort bröst- eller maglyft? Mejla och berätta!" jag har skrivit om liknande tidigare och idag när jag var på Moyo för att handla ett par nya shorts så var där tre damer i min ålder. En av dem provade strandklänningar, typ. Jag var ju upptagen med mitt och brukar inte kolla direkt. Men jag kunde inte undgå att höra deras resonemang. Och när jag hörde vad de sa, i samband med at jag gjort affär och var på väg därifrån, så var jag tvungen att kolla.
Ingen av dem var size 0 direkt, och ingen var överviktig. Som en normal kvinna i trettio-trettiofemårs åldern.
Hon som provar kläder frågar Mackan som jobbar där om råd, han tycker att den sitter bra men hon säger att hon inte har kropp för den. Det är då jag kan konstatera att de flesta vill se undernärda ut... Du ser säkert bra ut som du är!

Dagen i all hast

Dagen började väldigt hastigt och olustigt. Efter att dels inte ha sovit särskilt bra natten mot igår, och dels varit vaken en stund natten till idag så vaknade jag med ett ryck kl 07:45, mumlandes nåt i stil med "jävla helvete!"
Upp till Nova, väckte henne, vilket gick jättebra. Bot till dagis för att hon ksulle hinna få frukost och rusade hem för min egen frukost. Men trots allt detta så var jag på jobbet 08:40. Väl där så visade det sig att ett gammalt problem med ena bildskärmen kommit tillbaka som om det bara varit ledig ett par dagar.

Så efter att ha suttit med supporten i 55 minuter så var det dags för sammanträde med efterföljande lunch. Inget jobba före kl 13:00 alltså. Och eftermiddagen var näst intill obefintlig.

När jag kom hem så gjorde vi käk och Ronald kom på middag och kaffe. Det var riktigt trevligt. Vi satt en stund på altanen i värmen. När han åkt hem så var vi ut till barnen och hoppade studsmatta. Sedan tog vi in barnen för kvällning och förberedde mig för det traditionella kvällspasset.

Jag packade väskan under tiden som jag slets mellan önskan att få köra ett pass och viljan att vara hemma med A & barnen. Så med andan i halsen och ett dåligt samvete hoppade jag upp på cykeln och begav mig till studion.
Men lurarna proppade med musik och ett högt tempo lyckades jag höja pulsen rejält. Så när jag var framme nickade jag menande till mina tjeckiska kompisar och attackerade vikterna för ett bröstpass.

A ligger nu och sover. Hon har varit risig idag. Jag har försökt fått vabat imorgon men det är väl som hon säger, vi är inte gjord av pengar.

Nu har jag varit hemma i drygt en timme och anförtror min nedvarvning med lite bloggande. Och hade det inte varit för kombinationen "riktigt dyngig bloggsajt" och "dumdristig tjurighet" så hade jag legat i sängen redan.


Kill them all and let God sort ´em out!

Idag tillägnar jag ett separat inlägg till min "tidningsartikelserie".
Visst kan man många gånger som sliten småbarnsförälder tycka att det är jobbigt med barn och blir förbaskad på dem i parti och minut. Tycker man inte att det är jobbigt så tror jag man undantrycker sina känslor.

Men inte faan skulle man för en sekund agera så att ens eget, eller andras barn, riskerar att dö eller bli gravt handikappade?! Om vi tar idioten som släkte livet för Engla och idioten i den här artikel som exempel...

Jag anser att det bara finns ett lämpligt straff för dem. Behandla dem på samma sätt som de behandlat sina offer! Slå ihjäl den truckern och försök bränna honom liggandes på en öde väg! Kaarn i artikeln skulle jag helt sonika tilldöma ett liv utan möjligheter att röra sig, tala eller se. För att salta lite så lämna honom som rävmat på en åker! Fy faan vad jag mår illa av all sån här skit som händer!

Fem år och sex månaders fängelsestraff är fan en förfest i förhållande till vad han förtjänar!
Visst, visst! Det finns de som är så jävla filosofiska och spekulativa i huruvida dödstraff är avskräckande eller inte.
Skit i det! Ge dem vad de egentligen förtjänar! Däng honom mot grillen på en lastbil tills det står "rabdliW" över hela hans kropp!

Samhällets avskum!

Iphone, Sex och huvudvärk - undanflykt eller botemedel

Iphone
Snacka om upphausad release för en mobiltelefon. Eller en musikspelare. Eller en... Ja vaffan, allt verkar ju finnas i, eller till den där. Jaghar ju sett och läst lite om den däringan luren. men som en lustig tillfällighet så var en av kursdeltagarna lycklig ägare till en Iphone. Om kvaliten är högst lika dålig som de mobiltelefoner som redan finns på den svenska marknaden så tror jag denna kommer, antingen finnas i varje unges hand, eller åtminstone grinas om i varje unges hem. Inom en snar framtid. Kanske årets julklapp. Den var cooool!
Och kanske just dessa faktorer gör att den kommer kalkona.
My-phone

Botemedel mot huvudvärk?
Vissa använder huvudvärken som ursäkt för att slippa. Men tydligen är det tji med det, för nu är det sarare ett säkert sätt att bl av med huvudvärken. Så för er är det hög tid att hitta nya ursäkter!
Botemedel mot huvudvärk?

Det blir bara två idag för datorn krånglar så in i helvete!

Innaktiv: aktiverad

Ja, så skulle man milt kunna uttrycka de senaste dagarnas bloggande. Idag har jag tillsammans med ordförande haft utbildning för kontaktombuden. Spännande va´? Rena rama James Bond...
Det har gått rätt bra sånär som att det blev som en 3:e gradens torrbastu i rummet på eftermiddagen. Det tillsammans med matsvimma tog nästan knäcken på mig.

Men så idag var det dags att dra igång träningen igen. Lätt nervös innan och utan att ha både planerat och visualiserat träningspasset, vanan till trots, så begav jag mig till studion. Ända in bland hantlar och stänger stod det mellan armar och bröst. Därför fick det bli ett axelpass. Det gick rätt bra. 3 set, 8-10, på 65 kg i axelpress i smith:en bl a. Mats och Adam var där så helt utan byggarkompisar var jag inte :-)

När jag kom hem så löste jag bara av A och stökade undan lite. Neo har inte sovit nåt idag så redan vid 18:00 så bönade han och bad om att få lägga sig. Men vi höll ut till 19:00 i alla fall.

A är på bingo och vinner lite semesterkassa. Jag sitter och tänker på hur det låter i bilen på bilbingon just nu...
Ja jag hoppas få höra lite när hon kommer hem - det brukar alltid kvittras på.

Dagens skörd

Markus möter våren i en härligt somrig vit- och blårandig skjorta från Lizzard. Märk väl att jag äntligen drar storlek medium igen!
image47

Jag förutspår att sommarens bästa vän heter O´Neil i efternamn
image48

Ledig dag, bra dag!

Idag har jag varit ledig, fri från arbetsplikt. Tanken var att jag skulle påbörja fortsättandet av renoveringen på övervåningen. Morgonen började med sovmorgon, sedan cyklade jag och barnen bort till dagis. När jag kom hem åt jag frukost men efter det fortsatte vilan. Jag bloggade lite, kollade lite tv och hade inte mage att klampa upp på övervåningen och börja riva lister, skrapa tapet och ägna mig åt allmänt bullrande. A låg trots allt fortfarande och sov.

Först vid lunch (kl 11:00) klev hon upp, yppade orden att hon funderade på att åka till Birsta och detvar ungefär då som min lilla hjärna ändrade bana som en omprogrammerad satelit. Jag åt upp lunchen och gjorde mig klar för att riva tapeter när hon rpade att hon skulle åka.

Detta var vändpunkten på dagen. Jag hade kommit till ett vägskäl - plikten eller nöjen. Men jag kastade snickarkostymen och hängde på. Vi kollade på kläder till A på div butiker. När vi var "klara" så frågade hon om jag ville gå och titta på något.

Vi styrde kosan mot Intersport men såg att T-12 har öppnat en butik i Birsta City. Där fastnade jag och gick därifrån en skjorta och ett linne rikare. Efter det så fikade vi varsin trekulors glas på Charm innan vi åkte hemåt.

Det blev en del renovering innan det var dags att baka kaka tills Mogge och Jessica hälsade på. Nu har de nästan nyss åkt så nu ska vi se på True Lies innan datorn får "batteri azis".

Svunna tiders charm

Varje år då solen vågar sig fram och strålar sin glans och värme över oss så tinar minnena från svunna tider fram.
Jag kom igår att tänka, när vi var hemma i Nordanby, på en av de bättre sommardagarna som jag tillbringade med Forss i familjen Forss röda, välskötta Audi 100 när vi var på väg till stan en solig söndag eftermiddag, eller när vi åkte till "morfar och mormor" efter en hel dag med sol, bad och lite brädåkning.

Då spelades Jan and Deans´s låtar flitigt i bilstereon.

Vad som varit, det alla vill ha mer av

Tillbakablick på helgen som varit. Den har ju faktiskt varit fantastisk känns det som. Fredagen minns jag knappt. jag var ju hemma och var hängig. A fick med migtill Birsta för mathandling och på kvällen..... Ja vad fasen gjorde vi?
Jo vi hyrde film, vi såg "Reign over me" (sv. vänner för livet) med bl a Adam Sandler och Jada P Smith - den var skaplig.

I lördags så tog jag bställning på barnens presenter till deras mor, min första fru. Sedan så började jag äntligen med renoveringen på övervåniningen. Men jag mjukstartade och efter en stund blev det en god kopp java på altanen när Cola lämnade av Maja. Senare på eftermiddagen så grillade vi och såg på den där "musik"-tävlingen *ryser*. Vi kröp till kojs runt 00:17 med hopp o att få ett par goda timmars nattsömn.

Men det kändes som de gångarna snabbt grusades när familjens yngste vid 05:58 ansåg att ljust = vaken och vaken = leka. Men vi kom upp rätt tidigt, gjorde frukost. Jag tvättade bilarna medan Nova och Maja lekte. Sedan kvarstod rakning och tvagning innan vi skulle styra kosan mot Y & R. Vi hade det riktigt trevligt på verandan med lite välbehövligt kaffe och en smarrig tårta.

Efter det begav vi oss till Nordanby. Det hade vid den tidpunkten hunnit bli väldigt varm och soligt. Vi åt en riktigt härlig söndagsmiddag med stek, kokpärer, gräddig sås och gelé. Efter det bjöds det på rabarber och jordgubbar förädlad till nån slags paj. På sidan av det serverades glass och ännu en kopp rostade kaffebönor.

Barnen lekte och vi hade nog en riktigt bra kväll.


Here comes the sun...,

"Here comes the sun, here comes the sun, and I say it's all right ", som Beatles sjöng.

Här kommer en liten femdygnsprognos, lokala avvikelser kan förekomma. Det kan upplevas som att solen inte stiger upp om det är dåligt väder men tänk på att "ovan molnen är det alltid soligt".

Solen går upp 03:30, och ner 22:09 på måndag
Solen går upp 03:28, och ner 22:11 på tisdag
Solen går upp 03:25, och ner 22:13 på onsdag
Solen går upp 03:23, och ner 22:16 på torsdag
Solen går upp 03:21, och ner 22:18 på fredag

Och visst har dne lyst med sin frånvaro - men nu kanske den äntligen är här?!


Musikaliska vildar

Jag säger inte att jag har rätt - men det har jag!
Knappt återhämtad efter chocken så känner jag ändå att jag måste få ur mig det. Ja, jag talar om Eurovision Song Contest. Visst det är pensionärsvarning på det där programmet, men likväl så tittade vi på det.

Alltså. Är det bara vi (vi som i vi Svenskar) som inte har fattat att de andra länderna gör narr av hela spektaklet?
Visst, jag tycker inte att de bidrag som Sverige skickar är den bästa musiken som det här landet producerar - oftast långt ifrån. Men jag skulle nog upplevt det som ett av de bättre bidragen ifall "Kebab-pizza slivovitsa" hade åkt iväg och representerat Sverige.

Eller, det hade åtminstone varit likvärdigt. Med undantag för ett par bidrag så låter musiken i majoriteten av bidragen som sarkastiska imitationer av musik. Jag tror inte (eller hoppas i många av fallen) att det är den bästa musiken respektive land skapat. För om det är det bästa de kunnat skapa så måste jag lägga dem i ett helt nytt fack som; musikaliska vildar.

Det är bara jävla gnäll i sången, och det ska vara så jäkla landspatriotiskt. Det är magdans hit och opera dit. Ska man lyssna till bidraget som vann så behärskar sångaren språket lika bra som om han lärt sig det från en Steven Seagal-film där rysska mafian är inblandad.

Å herre gud! Vad var det i mellanakten?! Nån människa som lovordats världen runt men som låter sämre än Eilert Pilarm feat. Carmen. Jag kände mig mentalt våldtagen innan karl´n var färdig. Musik ska vara glädje - inte svår ångest!

I huvudet på Gustaf II Adolf, rich people och 32 miljoner

Så var det dags för dagens tre tidningsartiklar.

I huvudet på Gustaf II Adolf
Man kan tro att Gustaf II Adolf inte ska ha många bekymmer år 2008 men så sent som igår var det en överförfriskad man som satte griller i huvudet på honom. En yngling som säkerligen fördröjt sig efter en studentskiva fick för sig att en av världens främsta fältherrar kunde behöva lite sällskap.
Så han klättrade helt sonika upp på det gigantiska monumentet som står stolt och högrest på stadens torg.
Men deras givande samtal fick ett mer pinsamt slut då räddningstjänsten fick rycka ut för att hjälp honom ner.
G2

Rich people gone cheap
Vad händer när snålheten bedrar visheten? Jo det här antar jag. Få se nu. Jag bor i Haga, i villa, som det säkert inte var extrapris på. Jag ska lägga marksten och göra en vräkig stödmur. Det låter ju inte billigt ens om man gör jobbet själv. Ska jag leja Skanska eller ska jag kolla utländsk arbetskraft?
Rätta mig om jag har fel. För att bli rik så krävs det att jag är
1. välplanerad med ett ekonomiskt sinne
2. Som Joakim von Anka, dumsnål av bara satan
Får man anta att dessa villaägare är av kategori numero 2?
Halvfärdigt arbete

32 miljoner
Ja ska man ha roligt får det kosta lite pengar. Man får se det som ett sån´t där Siba-erbjudade "elda nu, betala klart om fem livstider". Det är ju lite ironiskt att de tuttat eld på ett badhus - vadå, trodde de inte att de kunde brinna?!
Skadestånd


Generationskrock

Hört på ett McDonalds.

McDonalds, A6 Center, Jönköping

Dam ~75: Jo, jag skulle vilja ha en vanlig macka.
Killen i kassan: Eh, vi har inga mackor, vi säljer bara hamburgare!
Dam: Men alltså, en vanlig macka?
Killen: Ledsen, vi har bara hamburgare.
Dam: Ja okej då, då tar jag en kokt med bröd!

En till

Panduro, Kungsgatan, Stockholm

Ett par ~50 står och tittar på presentpapper. Kvinnan visar upp ett papper med döskallar.
Kvinnan: Det här var väl tufft?
Mannen: Döskallar?
Kvinnan: Ja...
Mannen: Till nån som är dödssjuk!?
Kvinnan: Nä... Kanske inte...


Underbar sida!

Källa: www.tjuvlyssnat.se


Mjäkiga människor

Finns det egentligen något värre än mjäkiga människor? Allra helst om de jobbar på dagis/förskola/skola.
Med mjäkig menar jag personer, oftast av det täckta könet, som inte har en fast hand med barnen och ger intrycket av att kunna manipuleras enklare än en hund. De står där när man ska lämna barnen och deras ansiktsuttryck fullkomligt skriker "ursäkta att jag finns - slå ihjäl mig!".

Missförstå mig rätt. Jag vill inte att det ska vara Babuschker heller som tar ett stadigt tag runt handleden och nästan vrider armbågs- och axelled ur led när de ksa gå på promenad.

Idag är det planeringsdag på dagis. Dagen då det visar sig vem som bryr sig om sitt barn eller inte. De svarta fåren föses ihop på ett och samma dagis (normalt sett är det tre hus i drift). Och eftersom det är den ordinarie personalen som ska planera sin verksamhet så är det bara vikarier eller minde betydelsefull personal på plats.

Imorse så möttes jag av tre mjäkiga damer, ett dubbelkocko (hon har varit ordinarie tidigare men studerar nu) och två småpuppor som A skulle sagt. Det roliga i kråksången är att småpupporna är eentligen de som är bäst, men får minst plats.

By the way. Känner man sig mindre värdelös tror ni om man lämnar barnen på dagis en dag som denna för att man "bara är hemma och är sjuk"?!

"I´m fine.....da"

Som Monica i Vänner säger då hon är sjuk "I´m fine.....da" så låter jag exakt likadan idag. Det fick bli en dag hemma för kurering. Jag övervägde att gå till jobbet men kom ihåg att det inte är en jävel som tackar mig för att jag sitter och är sjuk på jobbet. jävla fattiga är vi inte att man inte kan ta hand om sig själv.

Under förmiddagen så så försökte jag sova lite men det var A´s första dag på jobbet efter sjukskrivningen och det gick inte så braså vi pratade lite med varandra innan hon fattade det kloka beslutet att komma hem. Omtänksam som hon är så kom hon hem med lunch åt oss båda. Det var välkommet!
Efter lunchen gick vi och bäddade ner oss i sängen - jag sov i ca 2½ timme!

Sedan var det dags för aktivitetsdagen på dagis. Jag sopade i mig tre st 500 grams alvedon en stund innan vi begav oss. Barnen tycker alltid att det är lika roligt att vi kommer och hälsar på. Jag försökte uppbringa så mycket energi jag kunde för att både sopa lite och socialisera. Vi åt varmkorv, sopade och gick frågeslinga.
Och så vardet dags för barnens uppträdande. Nova, Emma och Maja sjöng en trio och Nova var sååå duktig! Kan jag tycka annat?! Men hon är jätteduktig. Jag är så stolt!

Efter middagen så bjöd jag hem Morfar på en kopp kaffe. Det var trevligt. Nu sitter vi här och har precis sett den megahypade Charlotte Perelli sjunga i kvalet. Blä vad benig hon är. Men hon är säkert snäll - det är ju det som räknas.

Nu hoppas vi på bättring. Blir nog hemma imorgon också. Vill bli bra så jag kan fortsätta renoveringarna på övervåningen. Sedan är det öppet hus på nån gymnastik för barnen på lördag, morsdag med middag i Nordanby på söndag, och sedan så vill jag ju börja träna igen.

Blade Runner, Cykel = sexobjekt, fotografering

Blade Runner
Det låter som en film som utspelas i en angränsande framtid med artificiell inteligens som ledord. Men detta är en sannskildring om en kille som saknar underben - dock med artificiella ben. Han springer, fort dessutom. Och nu ska han få mäta sig med icke handikappade. En fantastisk prestation kan jag tycka!
Blade Runner

Brottsrubricering: Ofredande av cykel
Först och främst, för att ingen ska tvivla. Det är sjukt det han gjort. Men när jag gick i skolan, kring 7:an, 8:an ungefär, så fick vi en något tafflig undervisning om blommor och bin. Ledare och pistonger ni vet. Där framgick hur ett samlag genomförs. Men aldrig, inte en gång, fick vi instruktioner om hur man gör det med en cykel.
Så hur man kan anse att det blir sexuellt ofredande när en karl..... begår en sexuell handling med en cykel övergår mitt förstånd. Ok, det är kanske en typ av ofredande när man gör det för att en kvinna brukar cykeln. Men kan man kalla en cykel för sexobjekt?
Cykelcharmören

Fotografering på allmän plats
Visst ska det finnas ett stort utrymme för vad vi får göra på allmäna platser. Men gränsen går strax före att fotografera andra människor, särskilt barn, utan att ha personlig relation med motivet. Vad finns det för mening, även för en "konstnär", att foto först och fråga sen? Vad faan ska han eller hon med bilder på mitt barn till?
Eftersom det finns en jävla massa idioter i denna värld står jag bakom ett förbud att fotografera, åtminstone barn, på allmän plats.
Fotografering


Ticks och tatueringar

Vi är relativt nyss hemkomna efter en kopp java med tillhörande bakverk. Vi har avverkat allt från ticks till tatueringar (två ämnen som för övrigt är väl diskuterade på senaste tiden).

Tack Johan och Cola för att det alltid är så trevligt att umgås med er!

Zone Capone, Svultna ungar och.... jaaa, gud vet vad

Zone Capone
Hela sveriges galenbyggare Kennet Nordqvist har precis släppt sin film " The Life of  The Iron Thug" och blir om igen omskriven  i lokalpressen i Gävle. Filmen kommer nog inte bli Oscarsbelönad, på gott och ont, men även fast jag inte sett den ännu törs jag säga att det är ett bra initiativ. En livsstilsfilm om de där byggarna (skr. not så anser jag mig själv som hobbybuilder bara haha) kanske kan visa att de inte är hjärnlösa människor. Dock... Tror jag inte den här filmen sprider den tesen. Men den kommer säkert bli jäklig underhållande!
Pressrelease?

Nerdragningar på skolmaten
Jag tycker det är jättebra initiativ som politikerna kommit med. Att dra ner på kött, mjölk osv för att bemöta besparingskraven. Jag tycker att vi bara ska mata barnen med sammanpressad mat som innehåller mycket E621, eller glutamat, tillsammans med tomma kalorier i form av snabbmakaroner. Då kanske ungarna blir lugnare eftersom deras kroppar blir så energifattiga. På så vis slipper vi ha dem rännandes ute på nätterna och slipper hyss. Dessutom så får mamma och pappa lugnt och skönt på kvällarna eftersom barnen inte orkar leka.

Barn som inte får tillräckligt med kalcium osv råkar då ut för benskörhet vilket i sin tur resulterar i billigare semestrar då risken för benbrott vid skidåkning t ex ökar.

Passa även på att dra ner resurserna för skolan i övrigt. Läromedel är överskattade. Låt lärdom gå i arv från lärare till elev. Sedan om ett och annat slag blir förskönat, eller om klorofyl byter namn till kloroform, det spelar mindre roll. Vi sparar ju pengar för fasen!
Svultna barn?

Runbike? Bikerun?
Eller vad den nu kan kallas. Vet inte vad det är för fel med en riktig cykel, eller springa på riktigt för den delen. Jag tror nog Aftonbladet hade den bästa formuleringen så kommentarer överflödiga;
"Alla nackdelar med löpning och cykling - kombinerade i ett."
Friskvård?


Något gick snett...

... Imorse när jag vaknade kände jag en begynnande förkylning i ena tippen. Vaffan!? När kom den och hoppade på mig? Jag som nästan vilat klart och är bra jäkla sugen att komma igång med träningen dessutom.
Har ju kört max-set under en rätt lång period och har ju vilat i och med senaste tatueringen för att komma tillbaka
och börja med den tunga perioden. Då vill man ju inte starta i uppförsbacke!

Men det blir en hel del huskurer i eftermiddag (c-vitamin, glutamin och vitlök.... och min aldrig svikande vita-min Multiple Sport så klart). Jag vill ju dessutom komma igång med cyklingen t o f träningen så jag kanske tappar ett par hekto. Det är ju dessutom så skönt att cykla!

Stämningen är så bra på Studion under somrarna dessutom. Det brukar bara vara Bengt, Mats & Adam "The Upcoming Star", Krister "Ken Waller" Renman, Jon och Anders brukar stryka runt om han inte sitter i soffan och drar ett par skämt. Alla ingredienser för ett lyckat tugnt pass!

Eljest så ser jag fram emot imorgon. Då är det aktivitetsdag på dagis och Nova ska ha framträdande. Vad jag har hört har hon tränat rätt mycket. Hon är en baddare på att komma ihåg texter och gillar att sjunga så pappas hjärta kommer slå ett par extra slag med säkerhet!

Men först kurering!

Rätt bra dag

Nu är denna dagen snart slut. En rätt bra dag faktiskt. Jag kom upp i skaplig tid, kom iväg i skaplig tid, poade på lite på jobbet. Kom hem och åt en lättsam middag (lite gröt, en drink, ett ägg) och sedan gick vi på "futenad", som Nova säger.

Efter det så klippte jag gräset. Ja, jag vet. Det är isbränna överallt, nästan. Men för att slippa använda en slottermaskin, och för att stilla mitt sug på fysisk aktivitet och bota mitt ryggont, när övriga delen av gräsmattan vuxit till sig så kan man säga att jag tog av lite på topparna. Barnen var ute och lekte... Det var riktigt gemytligt.

Här är några av alstren från "futenaden" (promenaden):



Nu är barnen badade och kvällsfikat är avklarat sånär som på ett par cashewnötter. Snart ligger barnen och sussar förhoppningsvis gott och då ska jag ägna lite tid till min nya look på bloggen och spana in frugan som blev så jäkla snygg i håret idag!

Om inte förr, så hörs vi imorgon!

image40

Blind-bowling, fulsurfning och porr & sprit

"It´s wild, really wild"
Ja så kan man uttrycka det om man slår en pefekt serie i bowling. Man kanske ändå har mer fog för sitt påstående om man är helt blind på ena ögat och ara har perifert seende på det andra och detta till trots slår en perfekt serie.
Ska vi salta lite? Är man dessutom 78 år gammal så är det wild!
Krut-jävla-gammel-gubben

Fulsurfning
Ja, så står det då klart. Vi surfar allt mer tid på jobbet. Vi tjuvar tydligen tid sammanlagt motsvarande drygt 400 000 heltidsarbeten. Ja vad fan gnäller man om?! Det skapar ju aretstillfällen då för h-vete. Undra hur de har mätt egentligen? Bara för att man har Body.se igång hela dagen innebär det inte att man läser "från pärm till pärm".
Detta missbruk ska dessutom kosta ett företag om 200 anställda ca 10 miljoner kronor per år...
Jag har en god vän och före detta arbetskollega, som inte helt olikt de flesta andra på jobbet, hade flera webläsare igång samtidigt under arbetsdagen. Dag ut och dag in. Till slut kommer den som är säkerhetsasnavrig och säger att hans privatsurfande är alldeles för högt.

Men, hör och häpna, de fick det intre riktigt att gå ihop. För på en månad med en sammanlagd arbetstid på ca 160 timmar så hade han typ surfat 300 timmar. De tokarna räknade samman hela internetanvändandet.
Du läser väl inte min blogg på jobbet?!

Porr och Sprit
Expressen.se har med hjälp av analysverktyget "Google Trends" fått reda på vilka sökord som är mest frekventa och vilket geografiskt område som toppar dessa sökord. Det är en aningen godtycklig undersökning men man kan söga att Gävleborna är arbetslösa sexmissbrukare medan vi Sundsvallsbor är försupna, eller åtminstone presumtiva alkisar :-)
Sökord

Känner du dig som ett vrak?

Då kan du leta efter dig själv på Riksantikvariets hemsida!

Skämt åsido. Här finns massor med fornlämningar du kan botanisera bland.
Fornsök

Nick Pitera

Ja vad ska man säga, karl´n sjunger som en kärring! Men han gör det så jävla bra!

Utmaning!

Vilka felaktigt uttalade ord som innehåller [;ang] kan du?! :Ang-orden uttalas frekvent av äldre män i medel- till överklass.

Här har du några tips på ang-ord

Tolerans (uttalas tolerangs). Hajar du?
Korrespondans
Långdistans

Antar du?

Dagens tre tidningsklipp

Stresshantering för våra juniormedborgare
Det är egentligen sjukt vilket samhälle vi lever i! Att inte ens barnen ska få leva i en stressfri miljö. Jag tror att genom slopade läxor (undervisning ska ske i skolan) och föräldrar som kan sätta stopp för allt för mycket idrottslig aktivitet i symbios med lite eftertanke och reflektion så kan vi rädda barnens framtid. Barn ska få vara barn. Det kommer en tid i livet då de har hur mycket möjlighet som helst att lära sig stressa på.
Men till dess alla kommer till den insikten så kanske det här är ett bra initiativ.
Stresshantering 1-on-1

Så blir du hetast på stranden
Så var det vår igen. Så var det kroppsfixering igen. Faan vad lätt det är att skriva tidning! Man kan nästan lägga in i kalenderna med återkommande varje år och skriva samma sak, samma dag, nästa år.
Hur som helst. Artiklar av samma karraktär som denna är alltid välkomna. Sexifierade artikler med bilder på lättklädda damer som..... Ja som.... ska förvrida huvudet på stackars tonårstjejer som är så fina som de är, men ska få en knuff i "rätt" riktning. Om det inte redan tvivlar på sig själv så får de en ny chans i vår.

Som en liten passus så fick frugan den senaste nyheten från H&M häromdagen. Jag vet inte riktigt, men om jag beställer kläder ur en katalog, då vill jag nog fan se karlar i tidningen som liknar mig hyffsat. Jag kan inte ha 28" i midjan! Nä, H&M de har tolvåriga tjejer, som ser ut som 23 år i ansiktet men en kropp som talar om annat. Hoppas jag. För om de är 23 år gammal så tycker jag synd om dem!

Ja. Till ämnet. Inte nog med att denna artikel ska förvrida tjejernas självbild, så är den även avsedd att grusa killarnas sätt att se på damerna. Nä! Fram med modeller som representerar det klientel som de säljer till. Till den dagen då damerna på ett hälsosamt sätt lyckas leva som benrangel så ber jag om riktiga kvinnor i annonserna! Är dessa artiklarna till för att hjälpa läsarna att hitta de rätta baddräkterna eller bikinis?!
Hetast på stranden

Män som mammor helst har..... umgänge med
Varför matar tidningarna oss med såna här uppgifter? Who gives a flying f**k?! Så den som inte vill krypa ner i säng med den där fotbollstönten eller han, snickar´n, hur ska de bete sig? Måste de ändra uppfattning då, eller? Vem är denna information av intresse för - egentligen?
Journalistik när den är som absolut sämst!
Topp ten


Under ombyggnad

Vi ber om ursäkt för rörar - vi bygger om!

Vi vet inte ens om slutresultatet kommer likna något av det ni ser här idag.

Ett gammalt japanskt ordspråk lyder;
"Man ska inte vara rädd för det långsamma,
bara det stillastående"


Kanske världens roligaste sketch

Björn Gustafsson i all ära - Men Jeff Dunham skulle jag inte missa för nåt i världen!

Värsta bästa eyelinern!

Jag har lyckats hitta värsta bästa eyelinern på marknaden - eller så vill jag bara se hur många fjortisar som åtnjuter min rubrik!

Vilka tidningstyper har du på jobbet?

Jag har funderat..... Jorå, s´att! Det är populärt att jämföra medmänniskor på gymmet om vilken träningstyp de är, medmänniskor och vilken jeanstyp de är.

Jag tänkte ge mig i kast med att jämföra olika tidningstyper som finns på jobbet.

Råd & Rön
Den lättsamme personen som på ett pedagogiskt och politiskt rätt sätt ger sina medmänniskor råd och tips om hur de kan förenkla arbetet, middagsbestyren eller toalettrenoveringen.

Expressen
Skvallertackan som knappt hinner lyssna färdigt på vem som är med vem, vilken chef som gjort en dundertavla eller vem som gått in i väggen senast innan hon springer vidare med det. Som om det vore en "fortunecookie" som man får på mail som måste skickas vidare till "fem till tio personer om man vill vara vid liv vid samma tid imorgonbitti", "elva till femton personer om man familjen ska få ha hälsan i behåll resten av livet" eller "100 till 150 personer om man vill bli ekonomiskt oberoende".

Vecko Revyn
Tjejen, oftast men ibland numera även killar, som spendrar nästan hela arbetsdagen åt att vända sig mot speglarna i kapphallen eller bättra på sminket. Vecko Revyn spenderar mer reell tid vid aftonbladet Klick än vad arbetsdagen inrymmer.

Aftonbladet Sportbladet
Personen, oftast av manlig karraktär, som upplever det som ett kall från ovan att prata sport med kolleger, avtalspartners och kunder. Sport i deras bemärkelse är fotboll eller ishockey.

Dagens Nyheter
Den person som är gråare än de gråaste kommunalgråa väggarna. Talar om de samtalsämnen som är rätt i tiden att tala om och inger till en början ett empatiskt intryck innan man inser att pladdret om tsunamis, krig och svält bara är ett sätt att verka märkvärdiga på. De liksom jag bryr sig bara om sin familj och deras egna materiela nöjen.

En ding, ding värld
Personen som bara snackar om, och lindar in sig i, sina egna halvsanningar och improviserade historier.

Lokala tidningen
Som har mer kännedom om vad som händer folk i närheten än vad de som råkar ut för det själv gör. Enormt god lokal kännedom och kan alla känsliga detaljer om tidigare duster.

"Din gata i P3" - mitt nya hatobjekt

A om någon vet hur barnsligt förtjust jag har varit, och fortfarande delvis är, i P3´s radioprogram. För oss som fortfarande minns storhetstiden i public service-sammanhang så säger jag bara:
Hassan
Rally
Deluxe

Alltid på prime time. Men vaffan tvingas man lyssna till nu för tiden?!  Idioterna som inte kan prata riktig svenska och som bara verkar rikta sig till de som inte riktigt har kommit in på den kriminella banan i Malmö-trakten.

Som en god arbetskollega til mig brukar säga. "Hata, är ett för lättvindigt ord som inte längre tas på allvar - förakta, där har du ett ord med substans i". Jag föraktar Saman och Cynthia!

Som tur är finns fortfarande "Mammas nya kille"!

Fotbollsidioter, fästingar och strippande pensionärer

Idag skapas historia... för alla mina tre läsare!

Från och med idag ska jag försöka att dagligen kommentera tre stychen tidningsartiklars innehåll. Kommentera gärna mina kommentarer till dessa. Kom ihåg att ni kan klicka på länkarna för att läsa artikeln.

Dagens skörd lyder:

Fotbollsidioter
Ja jag vet, det är att dra alla över samma kam och generalisera. Men jag kan inte låta bli att anse att fotbollsspelare och före detta fotbollsspelare* över lag är kompletta idioter. Konstiga tankesätt kantas av konstiga beteenden. (Ni som känner mig vet såklart att det är långt ifrån alla jag anser dumma.) Men hur i hel....skotta, kan man vara så korkad att man försöker toppa ett ungdomslag?!

Snacka om att undanröja alla potential till vuxenmotion. Det går inte att tänka att det är det naturliga urvalet som avgör. Barnen måste få hitta vad de tycker är roligt. Fotboll kan vara gejen, i annat fall används den som språngbräda till nästa aktivitet. Men blir man tvingad till träning så försvinner nog gnistan och glädjen till motion och rörelse. Dessutom så finns det så gott om fotbollsintresserade killar och tjejer att det naturliga urvalet ändå kan få ha sin gilla gång. Talangerna kommer fram iallafall. Idioter!
* = Synonymt med hockey-, bandy- och innebandyspelare
Genierna

Fästingar
"Den fästingstid nu kommer, med högt och jävligt gräs. Nu nalkas grymma monster, som slår kroppen helt ur spel." Nu kan inte ens vi sävliga norrlänningar gå barfota i höggräset, sparkandes på ett lagomt avspänt sätt under tiden som vi nynnar på en härlig gammal Lasse W-dänga utan att behöva oroa oss för fästingar. Vi ska dessutom behöva oroa oss för våra barn också, så att de inte får TBE, ej att förväxla med TBC som jag nog hellre tar en dos av...
Grymma monster

Strippande pensionärer
Australiensiska pensionärer strippar nu i hopp om att få högre pension. Personligen skulle det få motsatt effekt om jag satt vid makten... De anser att de behandlas som kriminella. Jag kan tycka att de är aningen kriminella.
Kriminellt dåliga på att köra bil. Kriminellt dålig att planera sin dag - varför åka och handla kl 18:00 när man varit ledig hela dagen?! Men hur som helst så tycker jag att de Svenska pensionärerna är värd högre pension och bättre vård - så varför inte de Austrlienska...?
The Full Monty II - Senior Striptease

Flora och fauna på Willys

Ja i en städerskas liv och leverne lär man hitta en hel del olika substanser i snabbköpsmyllan.

Jag och barnen är precis hemkomna från jättemarknaden men jag har knappt hämtat mig från chocken. När vi kommit halvvägs in i butiken så säger Nova att hon måste kissa. Jag undrar just varför vi bockade av den delen från "att göra"-listan när vi åkte hemifrån...

Vi sprang ut mellan kassorna och in på toaletten. Nova gjorde... ja, vad hon gjorde är nog inte av intresse, men när vi precis skulle till att gå därifrån så såg jag detta:
image32

För er som kanske inte ser vad det står, eller förstår vad det är, så är det en städrapport från från gästtoaletten. Bland floran så har man hittat bajs på väggen och sperma på golvet. Det känns härligt att ha fått husera lite bland dessa kroppsvätskor.

Ps. det är dock oklart om "Emma på toa" är någon olägenhet.

Grattis till rekordet!

Det är inte så många som får slå ett rekord, än mindre bli omskriven om det. Och det är verkligen ett spektakulärt rekord att slå. Förmodligen med ett knivskarpt sinne, järnvilja, enträget slit och en gnutta (o)tur i bagaget.

Vi är många som är stolta över din prestation!

Skulle jag möta dig på vägarna i färd med att sätta nya rekord så skulle jag grattulera dig på mitt alldeles egna vis!
image29

Ja just ja! För er som undrar vad jag dillar om...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2476540.ab

En stel attityd

Idag har jag av naturliga skäl en ganska stel attityd. Det sliter och river under tröjan där bak på ryggen. Men annars är jag vid gott mod. Natten gick faktiskt bättre än då jag gjorde underarmarna. Då hittade jag inte en enda ställning som var skön att sova i. Inatt däremot så upptäckte jag att jag ligger mer på rygg och sover än jag föreställt mig.

Imorse innan det var dags att åka till jobbet så var det också dags att både tvätta och smörja. A ville inte och jag minns hur hon blev igår kväll så det var knappast något jag kunde kräva av henne hahaha!

Däremot har jag plågat syrran på jobbet!

Så var det gjort!

Nu sitter den på plats!

Gårdagskvällen ägnade jag åt att "inte hitta något bättre". Vilket jag lyckades med. Lite finslipning på den utvalda och sedan kom så morgondagen. Idag har jag svävat någonstans mellan osvensk kaxighet och total avsaknad av självförtroende inför uppgiften.

Jag visste att A skulle vila efter att hon varit på dagis en stund med barnen. Jag ville ju absolut inte störa hennes välbehövliga vila men flera gånger ertappade jag mig själv med att sitta och fingra på telefonen för att ringa henne. Å inte ringde hon någon gång heller :-)
Men inget ont som inte har något gott med sig - det har gått undan på jobbet idag. För att inte tänka på den stundande smärtan så har jag varit tvungen att jobba duktigt.

Men när klockan var runt 13:00 så kom osäkerheten. Det var nästan så jag ringde och avbokade. Vet egentligen inte varför, fick stora skälvan i alla fall... Men så sansade jag mig och kände mig efter en stund otroligt säker på "trycket". En stund efter det så ringer A och just då lackar svetten i nävarna. Det börjar dra ihop sig och jag känner att jag måste skrika av mig!

Men jag fick en lugn stund hos Kentha och det hjälpte. Det smärtade inte alls så jävligt som det gjorde på underarmarna. Vi hade faktiskt en jävligt trevlig stund dessutom. Fort gick det också.
     Men när han säger  "vi ska ta monsternålen" så frågar jag i vilket avseende den är att anse som monster. Då svarar inte karln. Halvnervös frågade jag igen och då flinade han bara..... Det visade sig att de där tjugotvå nålarna kändes lite mer än fem...

Väl hemma så kom lilla jyrun och Nova sa att min var coolare än mammas. Men i slutänden så verkar det ha bivit oavgjort. Jag kommer inte i närheten av att klä så bra i en tatuering som A gör. Den på sidan är skitfräck. Dessutom så ligger A ljusår före eftersom hon faktiskt har en tatuering som hon ritat själv. Det är stort!

Men nöjd är jag och så här blev den
image26

Stor dag - många händelser

Största händelsen:

Nova fyller fem år. Hon vaknade till min, A´s och Neos skönsång med tårta på sängen och några paket. Fem år gammal. På nåt vis känns det som att hon borde vara mycket äldre eftersom det känns som hon funnits för evigt, och hon har ju så klart rotat sig så starkt i mitt hjärta.

Starkaste händelsen:

Körde framsida lår på Studion och det var ett riktigt skönt pass. Körde max-set på 80 kg i hacken. Körde sammanlagt fem set. Enbens benpress och gående utfall med hantel och avslutade med fyra set max-set i lårsträcken. Skönt pass fastän det var under något tidspress. Anders frestade dessutom med en inbjudan till träningsläger...

Smärtsammaste händelsen:

Så var tatueringen gjord. Se senare inlägg

Dagen avslutades med glass på Birsta City med barnen - mmmm... schmaschkens!

Personlig mognad - den nya given

Igår så stod framsida lår och vader på menyn. Jag tänkte maxa förutsättningarna, inte bara med den goda nattsömnen jag fått utan också med en stund i massagestolen på jobbet.

Men den där jävla stolen och jag drar inte jämt. A säger att det är för att jag är för stel men det dementerade jag imorse när jag visade henne hur smidig jag är med hopprepet - mina 95 kg Tjock & Blandat till trots. Hur som helst så fick jag faan ont i ryggen. Efter att ha läst skademönstret så kände jag på mig att en analkande låsning var på väg igen.

Sent, sent på kvällen beslutade jag mig för att stå över passet helt. Dels för att kurera mig men även för att spendera lite tid med A, även om det skulle visa sig att datorn och hårtrimmern skulle bli de som fick mest uppmärksamhet...

Så jag ställde in siktet på morgonträning idag istället. Och när jag vaknade så kändes det bättre efter lite kurering och friskgymnastik.

Det visade sig att det var ett moget beslut att stå över träningen så kanske är jag ännu ett år visare trots allt!

Svartskallar - en reklamblunder?

Många produktnamn har ju debatterats de senaste åren med tanke på deras namns grad av lämplighet.

Honda Fitta lär ju aldrig bli någon succé i Sverige till exempel...
Nogger Black och Igloo är två glassar som inte lämnats ifred...

Men att ingen höjt rösten för de bekämpningsmedel som säljs mot sk Blackheads (sv pormaskar), eller
är jag aningen för nitisk nu?

Acne vulgaris

När man i vardagligt tal säger säger akne syftar man egentligen på acne vulgaris. Akne är väldigt vanligt, i synnerhet bland ungdomar. Cirka 33 procent av tonåringar är drabbade men även "vuxna" kan drabbas, bland personer 40-50 år är cirka 5 procent drabbade av så kallad vuxenakne.

Därför får man det

Man känner till mekanismen hur finnar uppstår men inte varför. Grundorsaken till att man får problem är att huden producerar för mycket talg (sebum). Sebumet är till för att skydda huden men när kroppen producerar för mycket täpper det igen porerna så att pormaskar uppstår. Ifall poren sedan blir inflammerad uppstår en finne.

Aknebakterien lever av sebum så när en por täpps igen kan bakterien föröka sig fritt, det finns mat i överflöd.

Källa: www.akne.nu


Soilwork vs Cat Stevens 1-1

Jag tillhör väl de tidigaste bokstavsbarnen som bara inte kan sitta stilla. Och det rimmar ju lite dåligt med att jag faktiskt sitter fastkedja med kätting och kula vid ett skrivbord 5 dagar i veckan, 8 timmar om dagen.

Men det blir mycket lättare med lite musik. Nu finns det tyvärr de på kontoret som lider av hundöron - och då menar jag inte som man får i den senaste Henning Mankell utan att de hör minsta ljud som om det stod en startklar rymdraket bredvid deras bord.

Till en början körde jag med högtalare och bad den som gnällde att gnälla till någon som bryr sig. Men när deras mobiltelefoner argsint ligger och ringer dagarna i ända så tog jag det mogna beslutet att åtminstone dra mitt strå till stacken och skaffa lurar.

Efter en tids nötande så kunde jag med gott samvete gnälla tillbaka på det finare folket med mobiltelefon!

Igår när jag jobbade över så var det Yusuf, som han numer heter, som fick ljuda ur högtalarna.

Men idag är det de mer argsinta Soilwork som drar det längsta strået *Grrrrrr*

Men just nu så längtar jag till lunchen för då ska jag på stan och handla mat och då blir det Britney Spears i öronen!

Sport per definition

Femåringen i mitt huvud - ni vet den som inte kan slå bort tankar när de väl ploppat upp - sitter och tänker på varför man säger att man spelar handboll och fotboll till exempel, men man säger aldrig att man spelar golfboll...

En annan sak jag inte begriper. Det kan vara så att jag lärt mig fel sedan barnsben, men heter det inte ishockeyplan istället för ishockeybana? Heter det fotbollsbana? Tennisbana, nu snackar vi gråzoner...

Kasse (synonymt med mål framförallt i hockey), är det ett försök att få sporten coolare än vad den är?
image23

Svettiga händer

Här sitter jag i godan ro, lyssnar på Whiskey in the Jar och tjyvar lite tid från arbetsgivaren då jag plötsligt slås av tanken på mitt sent tagna beslut om att följa grundplanen att tatuera mig på min initialt bokade tid hos Kentha.

Gaaaaahhhhh! (som kidsen skriver). Nu börjar jag förnimma smärtan vid senaste besöket. Men trots att jag minns hur ont det gjorde så kan jag ändå på nåt vis inte sluta längta heller. Händerna blir helt svettig av bara tanken på att pinan kommer bli mycket längre och förmodligen kommer delas upp på två tillfällen.

Hur kommer det sig att det blev Kentha trots allt då? Jag fick äntligen komma till han som gjort ett så fint jobb på Johan, igår. Efter att vi resonerat en stund och jag fått veta att han inte har exakt den rödfärg jag vill ha och att jag kommer förstöra kanske hela semestern med A & barnen för att läka, bara för att det inte finns några tidigare tider att boka med honom, så beslöt jag mig för att hålla mig till grundplanen. Det kommer förmodligen kosta mer, resultatet kommer nog bli detsamma men jag blir förhoppningsvis klar tidigare.

Men vem ska sköta om mig på dagarna då när jag behöver smörj. I A´s frånvaro så skulle det ju vara tryggt med någon som blivit tatuerad själv som kanske förstår hur man ska smörja. Men jag har nog ett offer moaahahahaaa... Han är så varsam *skratt*

Ps. Jag återkommer med slutresultatet senare...

Vem sa att basket är tråkigt, Rory Grace?!

Ok. Han den där med alla tänderna i munnen - Ronaldhino, or whatever, han är väl rätt giftig med bollen?


Men den här pojken är inte så pjåkig han heller. Jag kan dock inte svära på att det blir så jättera flyt i matcherna
om han ska hålla på att "Globatrotta" sig hela tiden. Detsamma gäller Ronaldhino...

http://www.snabbstart.com/film/65d4c4d735


Stark mat, siliconpattar och kvitt eller dobbel

Ja vad låter det som? Ett helt normalt trettioårs-firande såklart. A fyllde 20+ igår och jag och Johan & Cola hade jobbat ihop en liten plot mot henne. Hon trodde att vi skulle äta hemma och hade på eftermiddagen fått veta att barnen skulle sova borta.

Vi bestämde att vi skulle åka till stan och äta. Vipps så dyker J & C upp oanmäld och våra snärjande planer kunde sättas i verk. Måltavlan var på plats, fällorna utplacerade. Nu skulle nådastöten delas ut!

Innan avfärd hotade vi med Wifsta/Östrand och bio, bowling och laserhall. Även sushibar var uppe på tapeten...

På väg in till stan så inmundigade vi varsin cider. Lagom tills vi skulle slå ner rövarna på restaurangen så hade min syn försämrats avsevärt. Vi beställde maten och allt verkade frid och fröjd. Någon klagade högljutt på att det blev både skinn och sedimentering på min första öl samtidigt som denna hela tiden skulle flasha sin förbaskat fina ny-pinade tatuering.
När vi hade ätit oss proppmätt på Lasuna nan och diverse kulinariska rätter och alcohol beverages så skulle vi än en gång ta hjälp av snorkfröken för att beställa efterrätt. Nu är det väl inte så att jag och A springer där flera gånger i veckan men hur ofta ändrar egentligen en restaurang sin meny?

Ta Ming som exempel. Det är mer än 15 år sedan jag åt där första gången. Ingenting, verkligen I N G E N T I N G har ändrats på Menyn där. Jo, man får inte längre röka där.

Hur som haver. Vi skulle beställa den förhandstippade favoriten Milky Way men snorkis sa att det inte fanns nån sån på menyn. A som fann sig jäkligt snabbt sa att vi kanske skulle få titta på menyn igen så vi inte beställde något som vi kanske inte skulle tycka om.

Snorkis kom med en meny och pep därifrån illa kvickt. Jag slog direkt upp sidorna med efterrätter och döm om vår övervåning när där står klart och tydligt att den finns. Vi hann knappt dra efter andan för att förbereda vår klagosång förrän nästa servitris dök upp och frågade om vi hade problem med Milky Way.

Efter att ha avklarat samtalsämnen som kränga försäkringar, etniska minoriteter och det aldrig inaktuella ämnet tatueringar så pröjsade vi kalaset och begav oss till Cooper, eller om det heter Copper & Co eller Storgatans Bar & Kök... Om detta tvista de lärde. Där beställde jag en kärringdricka och de andra beställde lite mer traditionella drycker. Då vi var klara så hade några i sällskapet uppmärksammat att servitrisen hade samma BMI som Barbie och ungefär samma kroppshydda. Under en ansenlig mängd minutrar så ägnade sig våra spritförgiftade neandertalhjärnor åt att avgöra huruvida hon var naturligt utrustad eller om det var siliconpattar.
image27image28

Det lät sig inte dröja länge innan vi kunde börja häckla halva omgivningen. Vid bordet bredvid sitter sex killar, eller fem killar och en... Ja hon såg ut som en karl men skrattade som en kärring. Men mina pengar lägger jag på att det var en kille iallafall. När solen sedan hade sänkt sig bakom Norra Berget och vi blev påminda om att det var mer vår än sommar ute så bad vi Herr Ober om lite värme ur gasolvärmarna.
Om jag inte minns fel så var de exakt orden som kom ur A´s mun "- Är de här bara dekoration eller funkar de?"
Peabrain sa att han skulle slå igång dem alldeles strax. Men sedan är det det där med tidsbegrepp.
Hur länge är en stund? Två snartar och tre strax... Hur lång tid är en strax? Tre ögonblick?

Nåja. När vi hade beställt in och druckit upp ytterligare varsin öl så var det så dags att bege sig till nästa ställe. Genomfrusen som en direkt följd till att Peabrain inte hade hållit vad han lovat så var A nu ganska sugen på att få säga ett par sanningens ord till honom. Men han höll sig undan och tur var väl det för honom!

Vi tog ut en slant ur den där fantastiska luckan i väggen och avslöjade var vår kosa skulle styra.


På Casinot hade vi också så förbaskat roligt med alldeles för många "blogg moments" som A uttryckte det! A spelade en del Black Jack. I början fick hon lite goda spelartips från en herre som säkerligen inte var på Casinot för första, eller sista, gången. Det blev en del dricka och gamla återseenden - och inte minst styrdans a la Dirty Dancing i svettiga lokaler. Sedan spelade vi lite moderniserade Enarmad bandit där A vann 600 riksdaler.

Än en gång skulle hon ta plats vid Black Jack-bordet. Hon spelade..... jämnt. Vann, förlorade, vann, förlorade unt so weiter. Efter en stund så kommer en äldre karl och sätter sig bredvid.
A får två åttor och satsar på en split då karln säger "-Fränt!" Schysst reaktion, tänker jag. Varpå han nämner att det var fränt gjort igen. nu gick det skapligt. hon förlorade på ena handen och vann på den andra.
Då säger karln "- Är du dum i huvet?!"
Men det skulle snart visa sig att det var han som var dum i huvet efter att ha stått och lyssnat på croupiern i typ tjugo minuter älta "-Visa för kameran vad du menar!" Då vänder sig A sådär iskallt som bara hon kan och undrar om det inte är han som är dum i huvet som inte klarar den enkla uppgiften att vifta med handen.

Kvällen började lida mot sitt slut och vad passar inte bättre än ett flottigt mål på Max. På väg dit över gropiga byggområdesvägar, mitt i mörkret så möter vi en moped som står och varvar.
Jag brister ut och säger "- Kola! * ", på det mest dialektala sättet vi har. Nä, vaför då, svarar den kvinnliga föraren med en skrikig röst. Vi brister ut i skratt! Jag skrattar för att hela jag är glad som tokfan och över chocken att jag är så förbannat gammal. Vadå, finns det tjejer som kör moppe? Ja just ja, nu finns det ju såna där scooters med variator å allt. Innan vi skiljdes åt så fick vi senaste uppdateringen beträffande "kolning". Det är gubbigt!

När Johan fått sin och Colas mat så är det min tur. Medan jag står där så börjar han och Cola äta sina burgare. Just i stunden så känns det smått komiskt eftersom jag är något av en sloweater emedan Johan är en fasteater. Han signalerar att han börjar äta och det utbyts en hel del gester.
Men mellan oss sitter ett sällskap som tar jäkligt illa upp av att Johan ropar " Markus!" Tjejen i sällskapet vänder sig mot honom och frågar om Johan tror att killen bredvid henne heter Markus. Ja vissa är lättstött må man säga...

När vi sedan tror att vi ska kunna börja varva ner kommer ett nytt sällskap och sätter precis bredvid oss. En av tjejerna är full som en alika och verkar fått ögonen på Johan. Om det är resultatet av hans attraktiva nuna eller lyckan över att hon lyckas fokusera blicken får vi hålla osagt. men jag såg nog att Cola kokade av svartsjuka ett litet tag där hahaha!

I stora drag - en satans förbannat jävla skitlyckad eftermiddag och kväll!!!

* = Kola [kåå:laa] (med ett L långt ner i gommen) Att låsa fast sitt hjuldrivna fordon med bromsarna och rusa motorn i varv för att sedan släppa koppling och på så vis frammana att det eller de drivande hjulen börjar spinna på in plats

Pussy Wagon

Idag lyckades jag göra två grabbar i yngre vuxenålder väldigt lyckliga.

Det var runt lunchtid och solen stod i..... ja, den lyste på himlen och det gassade underbart. Jag stod utanför jobbet med en arbeitskollega i godan ro. Plötsligt hör vi ett dovt muller och in mot rondellen kommer en svart och lila Chevy Van som det står "Pussy Wagon" fram på huven med handmålad stil.

Jag tänkte att killarna tycker säkert att de är ascoola och känner sig nog som en Ashton Kutcher i nån Roadtrip-film. Men jag menar, där sitter de och äter varsin glass och lever säkert sitt liv. En tummen-upp kan inte vara fel...

Som ett direkt och blixtsnabbt gensvar så skiner de upp som solen så hela garnityrn visas och tänderna skiner som en hundpitt i månsken.

Jag tror att de blev rätt lyckliga över att någon för en gångs skull inte visar dem fingret för deras logotyp...


(den såg inte ut så här riktigt, men om de får utveckla den lite så...)
image21

Livspussel

1 månad, ca 4 veckor, ca 30 dagar
1 dag, 24 timmar, 1 440 minuter, 86 400 sekunder

Vad ska få plats?

Vad får plats?

Vad tar plats?

Vad vill ha plats?

Vad borde egentligen inte få plats?

Det är som A brukar skriva - det är ett ganska tragiskt liv egentligen. Inrutat och dant. Inga större avvikelser. Och de dagar som avviker är nästan så pass viktiga att få till att man ibland börja gnabbas om dem.

Men vi är ju ett rutinberoende släkte som trivs bäst när vi vet vad som ska göras och vad som kan väntas av oss - oavsett vad alla andra påstår. Rutiner är vår trygghet, säg det ju.

Hur kommer det sig att vi då inte trivs när det är inrutat? Rymmer rutan fel saker? Eller tar de rätta sakerna för stor plats?

Jag är bara intresserad av att rymma mitt liv med barnen, A, vår familj/släkt och min egen fritid. Att jobba är ett förbannat onödigt måste! Men för att inte halka in på vissa förfäders spår så tvingar jag mig till jobbet varje dag.

Frågan är om jag lyckas rymma de saker jag vill ska rymma? Uppenbarligen så lyckas jag inte rymma A tillräckligt eftersom jag är på jobbet hela dagen och på kvällen när jag har möjlighet att rymma A, så passar jag på att rymma min egen fritid. En tröst är väl att inte varje dag är exakt likadan. Eftersom matlagning och allmänt pyssel upptar det fåtal timmar som följer efter jobbet så hinner jag knappt med barnen heller.

Så vad fasen gör man..?

image20

Sockernojja?!

Absolut inte!

Idag har vår underbara företagsledning bjudit oss på tårta. Skörden av vår sådd! Det fantastiska kvittot vi får för att företaget aldrig gott så bra som nu. När det är hälsoår å allt...

Ingen blir utan belöning! Jo, de få av oss som fortfarande önskar hålla en någorlunda kost och som inte frivilligt vill underkasta oss det rafinerade sockrets dominans. Ja, de som är laktosintolerant, glutenallergiker och tydligen de som inte tål nötter också. Det är förresten tydligen rätt många som har någon form av sådan allergi.
Men ja´ ä´ int´ bitter!

Var var vi nånstans?
Min dietlikande satsning. Nåja, jag har bara hållit på ett par timmar känns det som. Men jag är nästan mer målvmedveten än någonsin. Och jag känner ingen frestelse heller. Jag bara längtar till nästa gång jag kan ta cykeln till träning.

Jag hoppas vågen håller sig runt 90 kg men att byxorna börja hänga runt midjan när det är klart.

Jo det håller i sig!

Smutskastning och namngiveri

Kan man bli annat än trött?! För någon månad sedan uppsökte jag min företagshälsovård, Feelgood, eftersom min vårdcentral inte hade möjlighet att hjälpa mig på 17 veckor. Vårdcentralen, som är specialiserade på nästäppor, vägrade såklart skriva ut en remiss per telefon. "Läkaren kan inte stå för det han remitterat dig om han inte ens träffat dig!"

Nä, och vilken skillnad gör det egentligen eftersom de inte kan nåt?!

Men till Feelgood fick jag komma med en dags varsel. Splendid! Men när jag väl var där möts jag av en dryg sate med näsan i vädret och släääpande thaaal. Han bad mig förklara hur det kändes. Så jag förklarade...

Då säger kaarn att "Jaa, det funkar inte riktigt så, men jag antar att man kan uttrycka sig så, mjehehehe!". Ja men be mig för faan inte att förklara då! Innan jag visste ordet av så stod jag på golvet och böjde höger, vänster osv innan jag låg på en brits och fick veta att något i ryggen verkade fel.

No shit, Sherlock!, som A brukar säga.

Efter det så tyckte han att jag skulle lämna blodprov hos "syster Berit". Jag frågade om han var medveten om att jag hade ont i R Y G G E N?!

När blodsugarna tömt både mig och min arbetsgivare (som faktiskt betalat kalaset) fick jag veta att jag skulle kallas till röntgen. Några veckor senare och en tripp till Härnösands sjukhus så fick jag brev från Feelgood med det uttömmande beskedet;

"Röntgenundersökningarna av bröstrygg och ländrygg samt lab-analyser visar inga sjukliga förändringar."
No shit, Sherlock!

Vad trodde de? Att jag hade halsfluss i ryggen? Så nu har jag bett om en remiss så jag kan gå till en riktig läkare!

För tolv tusen år sedan...

I helgen såg vi "10000.bc". Av trailern att döma så inser man att det kanske inte är en höjdarrulle men dock en easy watching-film som passar som bedövningsmedel en lördagkväll när spänningshuvudvärken peakat och man bara vill koppla av i soffan med A.

Dock var filmen bedrövlig och nästan "tack vare" den så var huvudvärken än värre vid sänggående. Filmen var fanimej bland det sämsta jag sett.

För att jämföra så såg vi "27 dresses" på fredagen och det är ledsamt att säga det, men den dänger skiten ur
"10000 BC".

Jag vet inte vad "10000 BC" handlade om, om jag ska vara ärlig. Ni som sett trailern har säkert uppmärksammat en sabeltandad tiger... Denna tiger använder filmskaparen som nån jävla språngbräda och ursäkt för att komma vidare i filmen. Vilken Hollywoodälskare som helst hade gärna sett att kattafan fått följa med och göra stordåd.
Men neeeeeej då!

Det känns som att jag inte sett en hel film. Känner mig smått lurad. Kan knappt lämna ett utlåtande...

Märk mina ord

Som jag tidigare skrivit så är det "enklare att ljuga för sig själv, än att ljuga för andra". Det är därför jag "goes public" och gör detta "statement".

Nu ska det bort! Det överflödiga. Jag kommer att ägna mina dagar åt att sträva efter en mer önskad fysik och att komma tillbaka till gamla matvanor. För att inte göra de få läsare av min blogg besviken så säger jag det officiellt.

Lördagarna släpper jag tyglarna och äter det som faller mig in. Efter fyra veckor kan jag dessutom tillåta migsjälv att ta en fika eller en glass med familjen ytterligare en dag i veckan. Imorgon kommer jag att börja med att cykla till och från träningspassen också.

Nu ska det vl gå att ta sig i kragen!

95 kilogram idag. Men det är inte vikten som är det viktiga utan hur det ser ut i spegeln..... för att låta skapligt ytlig.

Jag säger som Viktväktarna sa för några år sedan;
"Om jag tappar ett kilo - bry dig inte om att ta upp det"

Rubb & stubb

Jag vaknade imorse fast besluten att ge uppgiften en sista ärlig chans. Jag åt en stadig frukost, som vanligt, innan jag satte mig i soffan och tittade på ett avsnitt "Miami Ink" medan jag smälte på maten.

Jag drog på mig en lämplig stass och gick ut med spett, yxa och järnvilja. Efter 1½ timmas slit med mina tillhyggen visade det sig att hålet runt stubben bara blivit djupare, spettet är krökt nästintill ohanterligt, familjen är en spade kortare men stubben står nästan orubblig.

Det är här jag inser att det behövs en förbannat lång borr, en kätting som får ankarkättingen på Viking Lines "Cinderella" att se ut som en liten fotlänk och hästkrafter för att få bort den. Dagens arbete är trots allt inte från "scratch".

Jag önskar jag kunde få bort den på stubben, men den verkar ha rotat sig och blivit stamgäst hos oss!

Jag svär, så här stooort är trädet - jag kallar det "Old Sequoia":
image17

Men för helvete, väx upp!

Redan när jag vaknade så kände jag att idag kommer det passa fint med en god glass efter middagen.
Jag visste vad som väntade. Montering av studsmatta, krattning av löv och fjolårsgräs medelst bortförsel av detsamma - och en massa annat som inte var inplanerat.

Så när vi hade grillat kycklingen och inmundigat den kullinariska måltiden så åkte jag och Nova till närmaste Mack-station och köpte glas. Just nu finns bara en glas i mina tankar. En glass med en aning oortodox kryddning, lite som glassboxens motsvarighet till Aladinaskens körsbärslikör - antingen älskar du eller hatar du den.

A´s val var redan klart. Nova ville såklart ha en likadan glass som mig - finsmakare som hon är. Men jag visste innerst inne att Neo aldrig skulle tycka om den. Så jag gick på ett, vad jag trodde var, säkert kort och köpte gamla hederliga och beprövade Sandwich.

Men när vi hade tagit plats i utemöbeln kom ett helt annat scenario än jag kunnat föreställa mig i min vildaste fantasi att utspela sig. Neo gjorde en helvändning och, helt precis som A hade lyckats förutspå, skulle han ha samma glass som Nova. Eftersom Nova hade samma glass som mig så fanns bara en sån kvar. Han skulle ha min till varje pris och just då men enbart då, så agerade jag någorlunda vuxet och gav honom min - precis som en vuxen och en förälder gör (kalla mig gärna curling-, bowling- eller fotbollsförälder, eller vad det nu heter).

Men där sa treåringen i mig ifrån! Jag ville bara ställa mig upp och skrika;
"-Min glass - ta hit!" och gjorde mig beredd på att sparka i bordet om jag inte fick tillbaka den.
Istället så reste jag mig upp och sprang tjurig därifrån. Jag grep tag i några klädesplagg som jag egentligen inte ansåg ligga särskilt olämpligt till, och skulle minsann visa var de ska hänga! På väg till klädhängaren så sparkade jag till en kudde som låg väldigt lägligt. Jag ville bara grina!

Efter ett öginblick så började jag sansa mig och började tänka rationellt. Den egotrippade, treåringen börjar avvika... Då hör jag Neo ropa "- Pappa, du kan få din glass!"
En riktig dräpare. Lärjungen blir lärare. Näst intill snyftande gick jag ut mot altanen och fick veta att han inte tyckte om glassen. Han ville ha sin Sandwich igen. Jag torkade tårarna och åt förnöjt min efterlängtade glass.

Även om grinet och tårarna egentligen aldrig fanns där så var det ändå gråt och tandagnislan på sätt och vis...

Men för helvete, väx upp!
image16

Innehåll
Chokladglass med överdrag av mjölkchoklad (25%) med smak av kanel, muskot och honung. Skummjölk, socker, glukossirap, kakaosmör, vegetabiliskt fett, skummjölkspulver, kakaomassa, smörfett, fettreducerat kakaopulver, helmjölkspulver, emulgeringsmedel (E471, E442, E476), stabiliseringsmedel (E410, E407), arom.


RSS 2.0