Dagen som gått #46768

Startade dagen med en morgonpromenad men det blev bara 40 minuter pga av tidspress. Men varken blåsten, kylan eller snön bekom mig.

Efter det så packade jag mig iväg till jobbet, och på jobbet har det gått riktigt bra. Hela Sverige har slumrat men vi har suttit i stolarna och väntat på att någon ska vakna... Men icke!

Fredag dagen till ära och vanan trogen så tog jag friskvårdstimme. En snabb promenad till anrika Jocks (sense the tone) för att köra lite armar. Chockerande nog så lyckades jag köra fem reps, stående alt hantelcurl på 25-kiloshantlarna!
När jag var klar så körde jag intervallträning på motionscykeln sedan promenerade jag tillbaka till jobbet och kycklingen med ris.

Nu har vi ätit fläskfilé, potatisgratäng med pepparsås och sallad med efterföljande kaffe och all helgona-bakelse.
Nu sitter vi med barnen och tittar på Idol.

En yxa i ryggen eller ett ryggdunk

Idag när jag hade avslutat mitt förvärvsarbete så styrde jag Skammen genom mörkret på väg hem. Men i haga gjorde jag ett kort stopp vid Hagakiosken för att handla förnödenheter.

Jag kommer in i kiosken med svart dunväst, mössan nerdragen så långt så jag knappt syns. En liten asiatisk tjej står bakom disken och eftersom jag till en början intehittar det jag ska ha så börjar hon snurra lite på sig. Jag tar notis och efter ett kort ögonblick hittar jag det jag ska ha, tar av mig mössan (det brukar jag oftast göra när jag kommer in på kiosker, mackar osv för att undanröja alla tvivel) och ska till att betala.

På disken ligger en yxa. Jag börjar genast sondera var i hennes yrkesutövande hon kan behöva en yxa. Mitt låga IQ till trots fattar jag ganska snart att den är för att skrämma presumtiva snattare och rånare. Yxan är dessutom i oroväckande bruksskick - med ett talande utseende som skriker "blodförgiftning".

- Effektivt, säger jag, och pekar på yxan.
- Ja! Femton till alton ål, säger hon och börjar veva med yxan med skrämmande vana.
- Du, ok! fortsätter hon.

Ja vad kan jag göra? Jag finner mig inte riktigt, börjar gapskratta, ger tummen upp och lämnar min trygga expedit.

Jävla plåga

Om ni inte minns den så kommer här en liten uppfräschare. Det klart värsta sommarplågan genom tiderna.
Det spelades frenetiskt under en sommar i början av 90-talet.

Det är så dåligt så jag gråter ut mina tarmar genom tårkanalerna...


Home sweet home - vilka starka minnen!

En av de låtar som kanske har betytt mest i mitt liv, nja förutom kanske en Shania Twain.

Hail Nikki, Mick, Vince och Tommy!!!

Vadå sen...?

Bloggtorka. Eller egentligen inte.
Igår när jag var ute på morgonpromenad så var det kall och friskt för att senare på kvällen bli snöstorm.
Men båda "väderlekar" var underbara! Det fullkomligt knastrade bland träden när jag promenerade.


Och som sagt senarep å kvällen, när jag och barnen skulle åka ut till Johnny och Linda, så fick jag stundvis slå av belysningen till parkeringsljus för att se nånting. Och då körde jag typ 70 på 110-väg.
Det var slasskigt i Kvissle men när vi kom hem så var kvicksilvret på rätt sida av sträcket och snön låg kvar.


Vi hade det trevlig hos Johnny och Linda. Det bjöds på fika och barnen fick titta på Bamse. Angelica var saknad men hon var på högre uppdrag.

Duktig nå djävulskt!

Som Mangan skulle sagt (se MNK på www.sr.se/p3)

Två önskningar jag har. Dels att få bli så här duktig. Jag är ingen erfaren hojåkare - men begriper innebörden och
svårigheten att köra en Goldwing på det viset!

Andra önskningen är att få åka på en sådan där väg! Ja ja, visst önskar jag mer mer saker i livet - framförallt viktigare, men ni förstår vad jag menar.

Oskulden all over again

Nu har jag vilat i drygt två veckor från styrketräningen. Idag var det dags att dra igång igen. Och jag har bestämt mig för att börja mjukt för en gångs skull, jag ska ju faktiskt köra på rätt tungt ett tag framöver. Ikväll så lovade mig bl a att jag ska kunna göra åtminstone en 2:a på 180 kg i mark igen.

Idag körde jag med Johan och det blev lite axlar, rygg och mage. Men Johan mådde inte så bra så han fik lägga ner efter axlarna.

Men det var skönt att komma igång igen!

Suck och stön

Puhhh! Återhämtad från en äventyrlig helg sitter jag vid bloggen igen.

I fredags så åt vi som sagt lite tacos, tittade på Idol och bara myste - hela familjen!

I lördags så tog jag med barnen till bytesmarknad med siktet inställt på fyra stycken skidutrustningar. Barnen har ingen alls, A har en anno 1768 och jag har ju ine åkt skidor sedan jag började åka bräda för typ 18-19 år sedan.
Så det stoooora plånboken fick åka med oss.

När vi kom fram förstod vi snabbt att det var mycket folk där. Till och med de närliggande parkeringarna var fulla. Och väl inne i lokalen så stod koldioxiden tjock. Vi lyckades få kontakt med en funktionär som skulle hjälpa oss med skidor.
Han tog fram skidor åt barnen och slutligen till mig och Angelica också.

Barnen var fortfarande vid gott mod så pjäxor fick bli ledordet. Men nu började de små livens tålamod tryta - och så även mitt. Efter att A fått leta fram numret till sportaffären på Alnö så ställde jag barnen i kö för att hyra utrustning.
Vi var uppe i 1 000 kr redan pch då hade inte barnen hjälm eller stavar. Att hyra ny utrusning kostar 700 kr så det kändes mer motiverat.

Men jag gav mig ändå på att leta pjäxor till mig och A. Jag lyckades till slut få tag på ett par som satt som en smäck.
Och eftersom A inte var med så fick jag chansa. Chansningen skulle visa sig lyckad - men det är på det berömda håret om jag får tro hennes reaktion.

Här är "klippen"


Men innan jag kunde kalla utrustningen "min" så var jag tvungen att åka halva jorden runt för att ta ut pengar. Hur i helvete kan man ha en bytesmarknad för skidutrusning och inte ta kort?! Folk handlade ju för faan för 10 000 kr!!

Senare på dagen,efter lite andrum och mat, åkte hela familjen på hockey. En... intressant, match. Men den slutade bra!
Och i ena periodvilan träffade jag min gamla gympalärare tillika den som inspirerat mig mest att motionera. Det var jäkligt roligt!

På kvällen åt vi på Indiana och sedan såg vi på Stjärnor på is innan vi däckade.

Igår så slipade jag spackel medan A och barnen handlade mat och hälsade på gammelfarmor. Sedan var vi ut allihopa, A krattade löv, jag städade undan cyklar osv och började bya ut lamparmaturerna ute. Sedan var det bara på´t igen på övervåningen.

En bra låt kan ge dubbel glädje

Sär skrivningar och grammatiska felstavningar är det som härskar på mitt jobb!

De får till och med Mr. Timberland att framstå som artikulerad


Äntligen fredag!

Så är ännu en vecka över. Arbetsvecka that is!

Så nu har vi avverkat lite tacos och sitter i soffan med barnen. Veckan som varit har varit lugn. Ingen träning denna vecka heller, ja, lite promenader och morgoncykling så klart - i hopp att gå ner nåt gram fettvikt. Det är väl hoppet som lämnar en sist va´?

Frun i huset har varit borta en natt, jag har varit hockey-änkling en dag, vi har varit och tittat på när Drakarna spelat korgboll oh säkert en del som jag glömt bort redan.

Nu är det bara helg kvar och det är inte så bara det! jag har som målsättning att slipa (slippa) spackel och så ska vi på hockey imorgon eftermiddag.

Nu sitter vi och tittar på Idol. Idioten Lars E [Laa:ss] slår mig med häpnad varje fredag. Men vad som slår mig med ännu mer häpnad är svenska folket som röstar på honom!! Likaså Anna. Sopor båda två! Men just ikväll var hon faktiskt skaplig...

Mördande bra!


Vad har du för hobby under en hjärnoperation?

Banjo någon?
Ja, jättehjärna!

Ljusorgeln - en bortglömd ljusglimt i varje pojkes rum?

Kommer ni ihåg ljusorgeln? Man beställde den från Hobbex, fick ett skitkrångligt kopplingsschema och ansvaret att löda en del relän och motstånd på rätt ställen.

Sedan skulle den kopplas in i stereon, LL Cool J´s senaste skulle spelas och övrig rumsbelysnings skulle släckas.
Kvar var bara finjusteringarna av bas, mellanregister och diskant innan den förfinade ljusshowen kunde börja.

Det var bara brudarna som lyste med sin frånvaro.... undrar varför?

Men hör ni - tro inte att den var så fin som på bilden!

Källa: www.conrad.se

Men nu för tiden skäms de...


Skammen gick igenom

Jo! Glömde att säga att vi besiktigade Skammen igår - rakt igenom. UA!

Fantastiskt!

Äh, va fan - ni får en gammal bild att vila ögonen på...

Hur kristen är du?!

Gör testet - läs gärna lite under "Fråga pastorn" efter det.

Jag fick -180 poäng och var både satanist och onanist tydligen.

Vilken religiös tillhörighet har du?


Bara Mensa-medlemmar göre sig besvär att beträda min gräsmatta

Now hear this - now hear this!



On request!
Dagens, veckans, ja varför inte årets, kunskapsnöt. Det kanske inte är politiskt korrekt, men om man skulle skjuta en missil från Sundsvall, ta sikte på Östersund men vill att den ska slå ner på typ.... Järvsö. Hur högt måste man skjuta den för att den ska påverkas av tidsfördröjningen?

Ponera att Järvsö ligger på samma lattitud som Östersund och att sträckan mellan Sundsvall och Ö-sund är lika lång som mellan Sundsvall och Järvsö. Annars kan ni räkna på närmast tillämpliga ort inom dessa kriterier.

Om det känns kymigt att hjälpa mig räkna på en missiluppskjutning så räkna på en missil med godisregnr för all del. Det här är bara ett hyptapetiskt fall.

Är ni med på uppgiften?

Andra frågeställningar i samma fack:

- Hur långt är det runt jorden? Ca 4 000 mil har jag fått höra någon gång. Om jorden snurrar ett varv runt sin egen axel, vilket utgör en hel dag, borde jorden någonstans på axeln snurra 166 mil per timme, eller 1600 km/h...
- Om en helikopter lyfter från Midlanda och hovrar i en timme borde den landa någon annanstans än på Midlanda. Wrong? Right!
- Så vad händer med mitt godisregn? Kommer vi har överlyckliga Jämtar och griniga Hälsingar, eller blir det tvärtom?
- Är inte Hälsingar alltid griniga, eller är det surjämtarna?
- Hur mycket rörelsehastighet utsätt vi för? Är det samma rörelsehastighet om man bor i Norden som om man bort Runt ekvatorn?

Jag tar tacksamt emot alla beaktansvärda kommentarer som kan hjälpa mig att förstå!


Skjut upp det, skjut in det - det är drakarna, drakarna

Vad ska man göra en tisdagskväll då man med barnen är allena?!

Kanske skulle inviga barnen i den av de mest amerikaniserade sporterna vi har i Sverige - korgboll!
Sagt och gjort så åkte vi efter en snabb och inte så näringsriktig middag in till sporthallen för att titta på kvällens match mellan Dragons och Gothia.



Man får väl säga att de höll glöden under uppvärmningen i alla fall. Men sedan började ugget om fika, "kan vi åka nu", jag har ont i benen. I Neos fall tror jag det var tröttheten som pirrade i kroppen. Ja, för Nova likaså, men hon var också lite intresserad. Men man ska inte begär allt för mycket av barnen en vardagskväll med de givna förutsättningarna :-D


Far away and back in a... couple of days

Ja ja, jag kom tillbaka redan i torsdagskväll men då infann sig inget datasug. Sedan var jag borta nästan hela fredagen för att på lördag ägna mig åt sådant jag trodde var brådskande.

På lördag så städade jag barnens rum och försökte väcka deras nyfikenhet över dammsugaren. Efter  totalgenomgång av deras rum stod däckbyte på tur. Det gick som smort på Opeln men aluminiumet på fälgarna till Passaten hade bränt fast ordentligt så det blev en större operation.

Efter det så skulle motorcykeln höststädas och jag hann faktiskt med en kort vansinnesfärd innan den parkerades och tankades full i garaget. Nu ska glykolen kollas, hällas K-sprit i tanken och batteriet ska få bäddas in varmt och skönt för en vinter i ide.

Senare på eftermiddagen så åkte A på hockey. Jag handlade lite ost och kex och sanna mina ord blev det inte en härlig kväll?! tänk vad lite Brie och paljettklädda killar kan göra!

Söndag förlöpte i mysets tecken. Vi spenderade en del tid i Birsta och sedan "var" vi bara hemma.

Måndagen kom, tisdagen kom.

Nu är A i Mora för två, varav en redan är avklarad, kundmöten. Snart är det natta men jag har lite kvar att säga...

Imgoingawayandwontbebackförränpå...typlördag

Vi hörs!

Iron Mans dom

Igår såg vi alltså Iron Man med bl a Robert Downey Jr och Gwyneth Paltrow. Jag visste egentligen inget mer om den än att han bygger en plåtrustning och kan flyga.



Det var i sig en ganska medioker filmupplevelse. Historiens början var lite vacklande. Han, Tony Stark, bygger krigsmedel, blir tillfångatagen, lyckas med bedriften att bygga plåtrustningen i smyg trots att han är kameraövervakad.

Han flyr platsen och hämnas givetvist...

Men det är ändå något över denna filmgenre som tilltalar mig. Nyskapande sci-fi som man liksom kan mysa till. Ingår i kategorin X-men, Fantastic 4 och det ständigt återkommande Transformers.

Eftersom filmen handlar om en finanspamp som tjänar storkovan på vapen så passar det bra att lämna betyget
av fem


En röst i natten

Någon som inte kommer ihåg Jack Killian i "Midnight Caller"? Jag minns knappt vad som var så bra med serien men
Jack var rolig, han var allvarlig och han löste brott och mysterier. Han hade alltid, på patriot-amerikanskt vis, en riktigt
smarrig sensmoral-avslutning  i varje avsnitt.


(Skriv din rubrik här)

I helgen som var så var till Paradisbadet i Ö-vik och badade. Vi kom hemifrån runt 08:30 och bilturen gick bra. Det var aningen regnigt i början men inget som inte Passaten kunde handskas med. Vi gjorde som vanligt stopp för lite kaffe och andra onyttigheter i Wollregret (Ullånger).

Sedan var det bad för hela slanten. Det är så förbannat jäkla roligt att vara där med frugan och barnen!
Vi sprang trappa upp och kana ner. Inte ens lite andrum fanns att finna. Men man glömmer liksom bort det...
Åtminstone till knäna värker och revbenen ömmar!

Vi var där till strax efter 16:00, sedan tog vi då så efterlängtade och tradisionella matstoppet på Max.

På kvällen kom Putte och hälsade på men A somnade sött i soffan efter en dags vadande och två karafer med vin!

En mycket bra dag!

Igår så slipade jag spackling och ömsom ropade på mat. A och barnen skulle gå bort till ICA och handla lite. Efter drygt en timmas slipning så var jag så jäkla hungrig - och hade satt allt hopp till Angelicas matlagningsfärdigheter - att jag skrek på övervången "Men kom hem nån gååång!!"

Efter lunchen skulle jag lägga om till vinterdäck på Skammen. Men döm om min övervåning när det inte fanns ett dubb kvar i däcken! Och idag har jag fått veta att man inte dubbar om gamla däck, även om de har bra mönsterdjup (?!).
Men bytet hade ändå inte blivit av för Marlene och Kimmen med barn hälsade på så jag fick ta det lugnt.

Efter det ägnade jag mig åt kroppsvård och matlagning. Sedan åkte vi till johan & Cola. De hade gjort jättegod fika, tror jag. Jag fikade inget själv :-)

På kvällen såg vi Iron Man. Mer om den senare ikväll!


Garbage Pail Kids

Kommer ni ihåg alla älskvärda äckelungar?! Jag hade nog en stock som var en decimeter tjock. Jag vårdade korten som en botaniker vårad sina blommor, pratade med dem, pustade, visade upp dem.

Jag tyckte så mycket om de klyftiga namnen och deras detaljrikedom. De var väldigt goda vänner... undrar vad de gör nu? Var tog alla vägen efter gymnasiet? Kanske man kan ordna en re-union...?

Conan - The Librarian och Rambo - UHF Station med "Weird Al"





Ni kanske känner igen "Kramer" från Seinfeld

Nu börjar det lida...

... mot sitt "slut". Det är bara ett träningspass kvar sedan blir det två veckor välbehövlig vila. Synd bara att jag är borta nästan hela nästa vecka, men veckan därpå är jag också träningsfri från styrketräningen.

Jag fortsäter med promenaderna och cyklingen, men ändå.

Och på lördag så drar vi iväg till Paradisbadet hela familjen - det är ju alltid skitskoj. Jag ser fram emot det så!
Packa kylväskan, badkläder och ladda barnen med lite färdkost...

Idag blev det ett snabbpass för baksida låren. Men det gick bra. Tror jag körde sex eller sju set i liggande lårcurlen, fyra set stående koncentrationscurl och två set sitande lårcurl.

Seda åkte jag hem och tittade på Heroes samtidigt som jag cyklade.

Är det nån som har lätt att sko sig så är det jag!

Angelica kom hem häromdagen, eller snarare mms:ade mig, och visade ett par stövlar hon hade hittat på DNA.
Ett par bruna stövlar men mycket mer såg man inte på bilden.

1 500 kr kostade de och trots att vi har haft bra med pengar kvar den här månaden så tyckte jag liksom att vi kanske skulle spara en del för renovering osv. Bra drag!

Men det har inte varit något mer tal om dem och igår åkte A som bekant till Högbo Bruk i två dagar. Och jag hade tråkigt på lunchen så jag gick iväg för att titta på stövlarna. Och banne mig var de inte riktigt fina?!
Jo såklart! Så med lite dåligt samvete lommade jag tillbaka till jobbet...

Idag, vis av erfarenheten, så beslutade jag mig för att köpa stövlarna. Det är nämligen alltid så att när A hittar något hon gillar, så tvekar hon. Ett riktigt typexempel är den gång vi var till Stockholm på weekend och hon hittade en så jävla snygg jacka på en affär. Det var mitt i sommaren men det var liksom en höst-/vinterjacka - så det blev inget köp.

Jag tycker ofta att det är roligare att titta på kläder till henne än till mig själv. Ni tjejer har ju så mycket mer att välja på. Och jag memorerade märke, hyllplats, pris osv på jackan. Efter någon vecka av ågren från hennes sida så ringde jag ner för att kolla om den fanns kvar och det gjorde den. Men det skulle kosta nästan lika mycket att skeppa hit den som vad jackan kostade så vi tog beslutet att inte köpa den.

Det skulle inte få hända denna gång! Bilder kommer lite senare. För idag när hon kom hem så hadehon så ont i nacken och huvudt så skor var nog inte att tänka på. Inte lyckades jag förmå mig att göra henne den enda lilla tjänst hon bad mig för jag var mitt upe i mitt bakande... Nå väl. Vi får se om hon gillar dem och behåller dem. Håll utkik i både hennes och min blogg!

Och som om inte det var droppen! Jag tassade in på Team Sportia och hittade ett par promenad-/löpskor som var nedsatta från 1 100 kr till 800 kr. De satt som en smäck så jag köpte dem!


En av dagens stora uppgifter - kaffe, någon...?

Nu är en av dagens stora uppgifter avklarad. Eftersom det är min tur att baka till fredagsfikat på jobbet så tog jag fram ett recept från Allt om mat som verkade schmaschkens. Jag fullkomligt ÄLSKAR kladdkaka så vad passar inte bättre än
choklad- och cocoskaka?!

Och så här ser det lilla alstret ut...


Hmmm... ser snarare ut som nåt katta spytt upp... Men nu är den skuren i bitar och provsmakad - jag törs verkligen bjuda på den!

Boktipset


Spänd av förväntan

Som den jävla gangsta-skadereglerare jag är kan jag knappt bärga mig :-)

Up with the rooster

Imorse klev Angelica upp kl 05:00 så jag hade beställt väckning till 05:45 så jag fick säga "hej då".
När hon gett sig av så åt jag frukost, donade med allt hemma, packade väskan, gjorde barnen klara.

Jag hade ju tänkt träna innan jobbet och skulle ju flexa på eftermiddagen för att ta Neo till frisören. Allt gick som smort!
Jag var på gymmet när klockan var 07:25 och började träna. På jobbet var jag redan 8:20 - och ändå tyckte jag inte att jag hade stressat med ryggpasset... men jag var ju inställd på färre övningar.

Det har varit lugnt på jobbet idag. Nu när jag har jobbat ikapp mig så känns allt bra igen. Har till och med varit telefonfri idag så nu kan det bli nästan för lugnt. Man liksom hamnar i ett lugnare lunk och vipps så kan man vara överhopad av jobb igen.

Gick som sagt hem tidigare (16:20) och hämtade barnen. Neo skulle friseras så vi åkte till Timrå. Sedan raka spåret hem för matlagning... något hektiskt men det har gått bra. Efter middagen har jag och Neo haft meningsskiljaktigheter men förhoppningsvis så lär han sig nåt. Sedan har jag och Nova skrivit fortsättningen på hennes önskelista till tomten - en diger sådan. Nu är det bara natta kvar för barnen men de ska få titta på lite Johnny Test en stund. Ja, Nova tittar, Neo ligger redan i sängen.

Bara skit på tv:n, saknar A, det lär bli en kväll i sömnlöshetens tecken...

Tjena alla monsterdiggare! Nu är det FILMTAJM!! Dagens nostalgi del 2

Snacka om höjdpunkten på veckan!

Dagens nostalgi del 1 - Two in one

Hittade ingen originalversion av Yusuf Islam aka Cat Stevens absolut bästa låt, "If you want to sing out, sing out" så varför inte ta ett klipp från den miljö jag för första gången hörde den?!

Men don´t think´I´m crrrrazy - i början av klippet är ännu en favorit - L Armstrong´s "What a wonderful world".
Ta datorn i knäet, plugga in lurarna, luta dig tillbaka och njut av den sköna åkningen och den underbara sången!

Brösta upp dig

För det gjorde jag idag!

Det blev lite bröstträning efter jobbet. Vi hämtade kidsen, sedan så löste jag och A det hela med att jag åkte direkt till träningen, och A tog med sig barnen till Y&R innan hockeyn så jag kunde hämta dem där.

Jag körde 5 set bänkpress. Körde mest 15 repare men mitt i så körde jag även 6:or på 100kg. Efter det körde jag även
sned bänk i smith:en. Jag körde 4 set och även där 15-repare förutom set tre och fyra så jag körde på 60 kg och gjorde
ca 8 reps. Räknar osm vanligt inte stången i smith:en.

Sedan blev det cable cross och slutade med flyes på 22,5 kg... ca 15 reps.

Efter det var det dags för vader som jag inteorkade med igår. Jag körde pyramid med 15 kg´s ökning för varje set i sittande vadpressen. Började på 15kg och vände efter två set på 75kg. Slutade med stående vadpressar 3X15 på 40 kg.

Nöjd och belåten!

Dagens nostalgi - Thrashin´

Underbar ungdomsfilm! Skitdålig skateåkning men sådan otrolig nostalgi!

"If you hang out with me, you hang out with Daggers!"

Årets SM

Var inte där. Önskar jag hade det. Nästa år kanske.

Men en lokal debutant var där och trots kvalmissar så lyckades han ställa upp i veteraner -80 och kom tvåa efter en annan lokal förmåga. Grattis Krister och hoppas det går vägen med Nordiska Mästerskapen på Island om två veckor!



Källa: http://sm2008.danielnordstrom.se/#home

Har alltid undrar hur det är att bo i Kista. Måste var dött där!

Morfar får passa på att roa sig, snart är han i Kista

Ersättningsbuss från Farsta

Mormor: Nu är vi i Gubbängen.
Flicka ~6: Hm. Här bor bara en massa gubbar. Borde ju du kolla in mormor. Morfar har ju hittat en sambo.

Källa: Tjuvlyssnat.se


Inget för den som är mörkrädd

Imorse var jag uppe med tuppen för en morgonpromenad. På med mysse och reflexväst och pannlampan på topp.
Sedan bar det av ut i den knappa minusgraden. Gick den vanliga rundan in i skogarna och ut mot indalsälven.

De nya pannlamporna är ju fantastiska - vilken sken de där LED-lamporna ger. Kanske aningen för bra till och med...

Mitt ute i obyggden så går jag och lyssnar på MP3 och knatar. Och man vrider ju och vänder på huvudet och tittar omkring.
Vem som helst hoppar nog till när det, mitt i skogen, dyker upp två reflexer! Men som tur är, är det bara ett par centimeter mellan ögonen och kanske inte det farligaste rovdjuret bland svensk flora och fauna.

Men det är nog inget för den märkrädde. Vill upplevelsen förstärkas bör man koppla bort musiken och bara höra på naturens prassel och knak. Vid fyra tillfällen såg jag reflexer i skogen - tre av dem måste ha varit katter.

Men en av dem får jag chansa på att det var en cykel djupt inne i skogen. För var det ingen cykel så var det lätt det
största djuret i mannaminne med "a bad fucking hangover", som John McClane skulle sagt... Ögonen på sniskan och rejält rödsprängda haha! Det måste ha varit någon form av eker-reflexer...

B:n, b:n, bara bara ben

Efter en lugn och stillsam middag så drog jag på mig den benlösa dräkten och min mp3-spelare och satte mig på motionscykeln för att värma upp. Jag har känt av ljumskarna lite så jag var extra varsam med uppvärmningen.

Efter en 6-7 minuter så gick jag ner och värmde upp i benböjen. Jag brukar ju köra i smith:en för att kunna ha total kontroll och för att jag så lätt viker ryggen. Det gick rätt lätt så jag började på 60 kg och gjorde lätt 15 reps.

Set 2: 80kg, 15 reps
Set 3: 100kg och ca 8 reps
Set 4: 100kg och ungefär samma repsantal,
set 5: kort vila och 60kg, 14 reps

Brukar inte räkna stången, tror den väger nånstans mellan 20-30kg på den där smith:en...

Sedan gick jag till hackliften och körde max-set. Kännde ju som agt av ljumskarna så jag gick inte riktigt fullt i början.
Kör ju bred ställning med tårna utåt, sedan smal ställning för att avsluta med normal bredd.

Set 1: 40kg - 7+7+7
Set 2: 60kg - 7+7+7
Set 3: 80kg - 7+6+6
Set 4: 80kg - 6+6+6

Sedan körde jag lårsträck. Även där Max-set. Kör först bakåtlutad, sedan böjd framåt och sist genom att använda hävstångsprincip.

Set 1: 50kg - 7+7+7
Set 2: 60kg - 7+7+7
Set 3: 60kg - 7+7+7
Set 4: 60kg - 7+7+7

Som avslutning så körde jag sissysquat. Först utan vikt och 15 reps, sedan med en 10:a på bröstet och ca 10 reps med dropset och bara kroppsvikten med ytterligare 8 reps.

Ett ganska skönt pass men det fanns ingen ork kvar till att träna vaderna - det får bli idag istället.

Vad är klockan? Skitirriterande!

Ja, så var det den där coola klockan! Det går inte att sova i närheten av den - den lyser upp rummet värre än
en 1 000 watts bygglampa.

Jag ska bara samla krafter så åker jag och byter igen... *suck*

Vad är klockan? Cool!

Tycker jag...

(A´s klocka)

Drakar och demoner

Idag har vi tagit det väldigt piano. Neo vaknade av att han drömde madrömmar om en häxa bland annat. Men han somnade om och vi sov ganska länge.

Efter min promenad så åkte vi till Birsta så jag och barnen kunde ta in på Drakborgen medan Angelica jagade funktionsplagg till barnen. Det var nästan helt tomt när vi anlände så barnen fick åka motorcykel direkt innan vi kastade oss handlöst in bland rutschkanor, högtryckskanoner och hopborgar.
Efter någon timme så dök A upp också.

Innan hemgång så gjorde vi ett kort stopp på Clas Ohlsson för att reklamera en lampa och byta nattduksbordsklocka åt A.

Efter den sena lunchen så spacklade/slipade jag lite i barnens "uppehållsrum".

Jag gjorde middag och under tiden så åkte A på ett av sina modelljobb. Hon skulle sitta sminkmodell för nåt Mary K-party. Jag skulle hjälpa svärisarna med deras dekoder och hemmabio - men de hade redan hjälpt sig själva.
Men det var rätt trevligt att sitta där och prata så jag önskade jag hade kommit dit tidigare.

Nu är det bara kväll kvar!

The morningstrol

"Inget vackert väder" kanske är de flestas uppfattning. Men det är nåt speciellt med regn och rusk. Nu var det faktiskt uppehåll när jag var ute. Jag tog mina standardiserade 40 minuter men utökade löpningen till 9 minuter. Det kändes rätt bra så jag fortsatte 2 minuter till.

Jag brukar allt som oftast gå samma runda. Förbi Riby Hästgård där de har ne massa islandshästar, vidare på en grusväg med en del åkersfält och där man, om man har tur, kan få se ett rådjur i skogsbynet.

Det var en rätt fin morgonpomenad.

350 g hamburgare och 4 liter popcorn

Ja, med det som grundande avslutning igårkväll så ska jag nu ut och gå en promenad innan frukosten.
Både vattnet och proteindrinken är avklarad. Barnen sitter med deras bästa vän - TV:n och frugan sover.

Det är gråmulet ute men det ska "gå" ändå :-)

Igår så spacklades det och provslipades men det skulle visa sig att 10 kilo spackel inte räckte till ett enda rum...
Så jag och barnen åktetill Birsta för att köpa en ny laddning och för att handla mat på Maxi.

och apropå Maxi. Där står det alltid folk ifrån diverse telefonbolag och vill sälja på nya abbonemang och telefoner till oss ICA-kunder. Och igår kom frågan igen; "Hej! Ringer du med Haleboop?"

- Ja självklart, jag köpte ju av dig igår! Kommer du inte ihåg mig?!
- Ehhh... Näee, förlåt...

Maaa´kus shall overcome!

Sedan på eftermiddagen så var det dags för hockey och barnens premiär. Så jag och slipklossen fick lite kvalitetstid.
Jag slipade till axlarna nästan lossnade.

Och eftersom det var ätardag igår så köpte jag mat till Angelica och barnen kom hem.

Utan anmärkning

I fredags så besiktigade jag Passaten. Skulle den gå igenom eller skulle dte bli en jobbig tid med reparationer och återkontroller?!

Eftersom två av de mest onödiga lamporna - positionsljusen - inte fungerade ifjol så var jag ju tvungen att byta dem nu efterom jag annars skulle få en 2:a. Men när jag kom till besikntingen så är det första guuben säger att jag måste byta lampor fram.

Va?! Jag har ju precis gjort det! Men det visade sig att i ett försök att göra en "barnvagn" cool så har ju VW monterat vita blinkersglas fram. Så för att göra den laglig måste man alltså ha gulfärgade glödlampor. Men efter ett tag så bränns den gula färgen bort och så var det i vårt fall.

Men... det går nog att köra så här ett tag till hehehe...

Det slutliga provet:


Men det åkte inte bara igenom själva byggnaden utan den gick igenom utan anmärkning! Puh - skönt!

Var skapandet av en ny "Big Bang" nutidens idiotiska försök?

Ja det är frågan! Här sitter jag i godan ro och flabbar åt alla korkade försök till att flyga. Men tänk vilken fascination egentligen?! Det måste ha varit något alldeles fantastiskt att vara den förste som verkligen lyckas göra som fåglarna - flyga!

Undrar vad vi gör idag, som folk kommer att skratta åt om 80 år?

En jävligt produktiv gårdag

Jag är som en hund. Behöver massor av beröm för att vifta på svansen men samtidigt någon som skäller och domderar med mig för att jag ska prestera. Åtminstone på jobbet verkar det som.

"Lovorden" jag fick på mitt samtal med chefen häromdagen fick mig att få lite jävlar anama. Och igår gick det riktigt bra - var produktiv som faan! nu väntar jag bara på berömet så jag får vifta med svansen haha!

Dessutom är det så skönt att jobba när regnet öser ner utanför. Synd bara att jag inte sitter bättre till så jag kan se lite av det "vackra" vädret och alla höstfärger. They DID put baby in a corner!

Och som om inte den framgångssagan var nog så tror jag att jag lyckades rekrytera några små, taniga muskelfibrer på träningen dessutom. det gick minst sagt skapligt förutom att de inte spelade nån musik i början och det satt en lönnfet kärring och smackade på sitt begagnade tuggummi! Fastän jag tog på mig MP3:n och spelade Volbeat så ögonen höll på att hoppa ur så hördes hennes "klickljud"! Irriterande!

Sedan fick jag uppleva min underbara fru ett par minuter innan skiftbytet hemma haha! Men varje minut av längtan gör hela väntan värd det!

Dessuotm var det ju Heroes på tv igår! Woooaaaooww vilket avsnitt!

Det är väldigt högt i tak... när man står på knä

Klädsel :

1)  kom till jobbet klädd efter din lön

2)  kommer du klädd i Pradaskor eller bär en Gucci-väska, antar vi att du har en god ekonomi och att du därför inte behöver någon löneökning.

3)  är du klädd i 'trasor', måste du lära dig handskas med pengar bättre så att du kan köpa bättre kläder, därför blir det ingen löneökning.

4)  är du klädd helt rätt så är du precis där du ska vara, och behöver därför ingen löneökning

Sjukfrånvaro :


Vi kommer inte längre att acceptera läkarintyg. Orkar du gå till doktorn orkar du gå på jobbet

Ledighet:


Varje anställd kommer att få 104 fridagar per år, vi kallar dem lördag och söndag.  

Toalettbesök
:

Alldeles för mycket tid tillbringas på toaletten. Nu införs därför en strikt treminuters regel för dessa besök. Efter tre minuter ljuder ett larm,
toalettpapperet dras tillbaka, dörren öppnas och toalettbesökaren fotograferas, vid upprepning av förfarandet så sätts bilden upp på
kontorets anslagstavla under 'återfallsförbrytare'.
 
 Lunch :

*  Magra personer får 30 minuters lunchrast eftersom de behöver äta mer för att se friska ut.

*  Normalviktiga personer får 15 minuters lunch för att inta en balanserad måltid så de kan bibehålla sin medelmåttiga figur.

*  Överviktiga personer får 5 minuters lunchrast, då det är all tid som behövs för att dricka en mugg Nutrilett.

Slutligen:


Tack för att du är lojal mot ditt företag.

Vårt motto är att alltid ha en positiv anda inom företaget och därför vill vi självklart att ni skickar alla frågor, kommentarer, bryderier,
klagomål, irritationer, anklagelser eller övriga aggressioner någon annanstans.
 
 
Mvh Ledningen

Public anouncement - varför senaste Harry Potter-filmen dröjer


Behavior - Don´t be that guy!


Det kanske finns hopp...

Men herre min skapare vad långt det är mellan gångerna som jag faktiskt kör bänkpress. Det var nog något år sedan...
Tycker inte att det är någon mening. Det tar ju och så, men jag blir liksom inte starkare.

Men efter att ha läst nån bröst-special i Body så tänkte jag igår att jag i alla fall kunde göra ett nytt försök.
Knäböj och marklyft brukar jag köra i perioder men just bänkpress.... nja.... Det har nog också att göra med att jag sällan har någon som passar.

Men igår så började jag värma på 50kg, det kändes tungt och stelt, jag gick upp på 70 kg och det kändes ännu värre.
Började köra på 80 kg och det kändes aningen lättare, körde igen på 90 kg och de kändes ännu bättre, körde typ 14 reps.

Så jag höjde till 102,5 kg och utförde 3 set med 3 reps i varje - utan problem. Ökade i sista setet till 110 kg och gjorde en 2:a på det. Okej, det är inga starkemanvikter men jag var nöjd.

Så nu lär jag fortsätta med det. Jag ska bara träna någon vecka till på Max-set innan jag vilar och går på tyngre grejer.

Toppform - samhällsidioti

Jag tittade på Toppform igår på SVT1 i måndags. Jag liksom kastade mig in efter en stund och lyckades förstå att en kock var på en skola för att laga hälsosam mat åt skolbarnen.

Men döm om min övervåning när kastrullhäxan säger att han inte får filea färsk fisk i deras kök. Det kan komma bakterier på bänken och de vet inte hur fisken har handskats med... Dessutom fick man höra den beklämmande orden;
"- Du har bara 7,85 kr per person att handla mat för. Eller egentligen är det bara 5,85 kr att handla för om man räknar bort mjölken och salladen..."

Kocken, Rune Kalf-Hansen, liksom jag blev helt chockad. Snacka om att det är tack och god natt med ungarnas hälsa.
A men vafaaan... De måste ju få mat som är ordentlig. Tänk om folk började inse att färsk mat är sååå mycket bättre än nå fettdrypande, vetemjölsfyllda jävla potatisbullar!

För som en paralell till matlagandet så fick man se två högstadieklasser tävla i en militär hinderbana.
Ena klassen hade inriktning fotboll och den andra klasser var helt vanliga 2008 års lökar.

Snacka om sorgligt att se. Men hösäckarna kom 5 minuter efter fotbollsklassen! Och vilken jävla "go" de besatt. Det verkar vara så främmande för många ungar idag att springa att man tror man drömmer.

Blossom visade dessutom i ett försök att få en klass att slappna av att en del av kidsen inte bara har problem att slappna av, de har även grava problem att ta order från äldre. "De respekterar inte mig", är det nån snorunge som säger.
Som om hon ens vet vad respekt är!

Det är skrämmande likväl!

RSS 2.0