Tarzanstigen, men varför?

Nu är snart ännu en dag tillryggalagd - och vilken dag. Förutom att jag klev upp i ottan, känns det som iallafall, så har det varit en strålande dag som bara accelererat i brahet. Efter en ganska tidig frukost var jag och barnen ut i det fina vädret.
Barnen grenslade varsin cykel och vi begav oss ut på gatan. Vi fastnade hos ett par grannar innan deras grabb var i full färd med sin cykel tillsammans med barnen.

Efter det så klippte jag gräset och tog fram lite roliga grejer åt barnen. Vi har avfrostat frysen idag - spännande va´?
Det såg ut som att det skulle kunna bli mulet med regntyngda moln men de blåste åt rätt håll och det har varit molnfritt sedan lunch.

Efter lunchen så klippte jag färdigt, fixade det sista med frysen och tog en liten fika.

Sedan tog vi med oss fotbollen och begav oss ner till BSK och tarzanstigen. Och som neo sa;
"Tarzanstigen, men varför?" Han är så rolig. Sug på frågan en stund medan jag förklarar närmare.
Det spelar nästan ingen roll vad man säger till honom så svarar han "men varför?"

Ta på dig skorna så ska vi åka på ICA. Då säger han, "-Men varför?" Nu ska vi borsta tänderna, "-Men varför?"
Är det hans filosofiska ådra somgenrerar denna fråga? Det blir liksom, "- Jag vet att vi ska borsta tänderna, men varför?"

Nåväl, när vi kom ner till BSk så började vi med Tarzanstigen. Jag hade tänkt att vi skulle gå en liten bit bara. Barnen är ju å små, de orkar nog inte gå så långt. Vi hade ju dessutom med oss cyklarna så de var ju uppvärmda. Men det gick så bra på stigen, de klättrade i repen uppför bergshällen och gick balansgång på ett par stockar över en ravin, försökte gå armgång osv osv. Till slut hade vi nästan gått hela, typ 17 stationer av 20 då jag tog det mogna beslutet att ge upp innan då skulle bli alltför trötta. Vi skulle ju trots allt spela boll innan vi cyklade hemåt igen.

Efter en liten stunds gråt och tandagnisslan över att inte ha fått gått hela stigen så gickvi ner på fotbollsplanen och lirade boll. Vi hade skitskoj och det blev en del brottning på den fina gräsmattan. När vi kom hem så var middagen i full färd.
Jag hann med lite dammsugning innan rakning medelst trimning av huvudbonaderna samt tvaggning stod på menyn.

Efter middagen så kopplade vi av med lite kaffe efter en snabb promenad till L-H & Sara och lite lapning i kvällssolen.
Neo, som brukar sova mitt på dagen, har varit vaken hela dagen. Gissa vem som somnade bara han tittade på soffan?!

Nu sitter vi här, A har precis gjort två skålar med popcorn och vi tittar på Bröllopsfixaren, tror jag den heter, med Mättjou Makkanahej och J-Lo. Ögonen svider och frågan är om jag inte kommer sluta som Neo ikväll...

Puss på er
Guten nacht 

Snart en dag till ända

Igår kväll så slog vi igång Pirates of the... för att slötitta på. A somnade osedvanligt snabbt och jag låg på andra sidan soffan och självömkade i hoskaskader och snörvel. Efter en stund blev jag less och gick till kylskåpet och halsade direkt ur flaskan till Cocylanan. Sedan gick jag tillbaka för att titta på filmen.

Sedan dröjde det inte länge förrän jag slog igen mina ljusblå för en drömfylld natt hög på morfinet i hostmedicinen. Det var teoretiskt läger med Arnold "The Austrian Oak" och sedan var vi i skidspåret med barnen tillsammans med Dolph Lundgren och Petra Mede. Efter det så tatuerade jag bilen och lackade benen...

Så imorse när Neo kom runt halv sju så var jag måttligt pigg. Men sedan kom förmiddagen och vi begav oss till stan. Vi skulle blanda annat åka till Northbike och hämta grejer som Ronald beställt. Väl där så passade jag på att florera lite bland matlackade tankar och kromade avgasrör. Visst är det uteslutet att köpa en egen hoj. Men när man hittar en som inte är så farligt dyr så blir det liksom ändå så pass nära att man skulle kuna ta på det, om ni förstår.
Där fanns en Yamaha BT1100. Inget muskelmonster men en rätt cool hoj för om det var 55 000:- Då blev jag inte mindre sugen...


Sedan var på stan i regnet och fikade med barnens mormor och morfar. Efter det så var vi till Birsta för att handla mat osv. Barnen har nog inte haft jätteroligt idag. Så efter middagen så lämnade jag A med vårt nyinköpta Guitar Hero Aerosmith medan jag gick med barnen till lekparken en timme.

Nu är det snart natti-natti för barnen...

Det är ju jävla skit...

... att jag aldrig får fingrarna ur och åker på en konsert! De blir ju inte nå´t yngre direkt. Snart kommer de till moder Svea igen men inte har jag gjort slag i saken.

De fick inte så pjåkiga lovord från Aftonbladet.se heller. Och då tror rescensenten at det kommer bli ännu bättre i Sverige!

Smutskastning och namngiveri - de tre artiklarna

Är det kanske så att de blå, halvblåa och de de som går i delvis blåtoner inte är annat än Smurfar? Jag är knappast insatt i politik - det är därför jag så gärna ger mig i kast med politiskt dravel. Få se, de som representerar högerpolitiken verkar vara en form av anti-Robin Hood. Ta från de som redan har det knapert ställt och de som är i störst behov av samhällets stöd för att ge till sig själv.

I nutidens debatter om klimat och bensinpriser hit och dit. Så finns det ingen som kan lura mig att tro att ett högre bensinpris kommer få mig, eller särskilt många andra att använda bilen i samma utsträckning som nu. Förutom fjollorna i El Stockholmo så är hela Sverige i behov av fortskaffningsmedel. Oftast då bilar av olika slag. Om priset på bensin höjs så innebär det bara att vi konsumerar mindre av något annat. En minskad konsumtion leder till...

Nä, är det någon som borde ta ansvar för minskade utsläpp så är det världens regeringar som tillsammans måste sätta press på bilindustrin om att utveckla och tillverka fordon med helt nya drivmedel. Men det var liksom en enorm industri det där med drivmedel också. Det finns kanske ett par intressenter som helst ser att vi fortsätter köra bilar på bensin, diesel och etanol....
Idioterna

Världen är sig inte lik. Egentligen vet jag inte varför jag reagerar över detta. Det borde inte vara nån skillnad att sälja delarna svart som vitt, om du förstår. Det är väl det att varudeklarationen intestämmer. Att man blivit garanterad "friskt kött" men istället råkar ut för nån slags ICA-kött känns ju inte tryggt.
Look-a-lik

Många kan tycka att gå ner ett par viktklasser skulle vara lyckat. Allra helst inför sommaren. En som verkligen tagit guld i att gå ner i vikt är Sundsvallssonen Marcus Hirvonen som tog guld i bänk-VM igår.
Hirvis

Är barnkalas en JO-fråga, Oops - my bad, och Filmrescension

Jaha. Så nu ska man behöva bygga ut kåken för att klara kalas-kravet som samhället byggt upp? Visst, jag är väldigt mån om att mina barn ska bli omtycka å så. Men man kan inte tycka om alla. Så är det bara.
Alla eller ingen

Alla kan vi göra våra misstag. I mitt yrke finns det inte ett misstag som inte går att reparera - åtminstone om du frågar mig. Men sedan finns det ju de yrkesgrupper som liksom bara har en gång på sig...

Om jag vänder mig till en yrkesmänniska så ska jag kunna förvänta mig att allt ska bli rätt. Om tatueraren inte klarar det engelska språket, eller något annat språk så måste han förvissa sig om att det blir så som kunden vill ha det. Om en kund kommer och vill ha arabiska tecken så antar jag att tatueraren inte klarar språket. Då måste kunden förvissa sig om att det blir som hon eller han tänkt sig. Sedan får man väl göra en friskrivelse mot ev fel. Om båda parter skriver under så är allt under kontroll...

Men tatueraren verkar ju vara riktigt kass i övrigt eftersom den ursprungliga skissen var mycket bättre, även om den inte faller mig i smaken.
Oops - my bad

Snacka om att smaken är som baken. Igår kunde vi läsa en filmrescension om filmen Cloverfield i lokalblaskan.
Kanske en av 2008 års sämsta filmer. Delat första plats med Jumper. Dessa två filmer har blanda annat en av filmhistoriens kortaste speltider som gemensamma nämnare.
Cloverfield


Sista (fult ord) dagen!

Släpp idioten lös det är semester. Jag har apmycket att göra tack vare min sedan tidigare lathet men också tack vare, eller på grund av, att jag varit sjuk sedan i tisdags. Men visst är längtan att få stämpla ut större än lojaliteten mot företaget!

Det har dock gått jäkligt bra så här till morgonen. Men nu börjar det kurra i kistan. Suget efter min Limekyckling spitziale är enormt. Måste ju äta mig riktigt kry till semestern.

Första året sedan vi fick barn, känns det som, som jag inte har satt press på mig själv att göra klart en massa saker hemma. Jag tror inte ungarna skäms över vårt hem. Så det är med riktigt stort nöje jag ser fram emot att spendera tid med barnen! Men, Malin Wollin, det blir Kreta till hösten. Det ska bli ledighet det!

Kärlek

Ok, jag har en viss förkärlek till Tigrar - sibiriska sådana. Men det skulle väl gå att krama en sån här kisse också.
No offence Hilding & Gizmo

T9-support?

Är det nån som har koll på T9-funktionen som finns i mobiltelefonen? Kan någon lära mig hur det är tänkt att funka?

Jag ville skriva ordet "världsfred" men fick "världsdref". Vilket av dem är ett allmänt vedertaget ord mån´tro?
Däremot finns ett fulare ord för mörkhyad prostituerad med som det mest naturliga ordet?
Är det nån av er som vet hur en zebra ser ut? De som uppfunnit T9 vet inte hur man stavar till det...

Sympatiserande fotbollshatare

Har så länge jag kan minnas avskytt "sporten" fotboll. Det roar sig i min första seriösa kontakt med sporten way back till när jag var runt sju år, tror jag. Jag var med på en träning men insåg att man inte fick göra nåt kul.
Man fick inte ta bollen med händerna, man fick inte tacklas eller brottas, det var en gigantisk plan att springa frma och tillbaka över - för att jaga en boll.

Men mig lurar man inte. Så jag överlät den sporten till de andra.

Min nästa (o)seriösa kontakt med sporten var nog i gymnasiet. Vår skolla var en av fotbollsgymnasierna och efter en gympalektion så hamnade jag mitt i skottlinjen mellan flera fotbollskillar. Som 16-, 17-åring är man väl rätt omogen. Så även jag. Men jag insåg då att det finns encelliga amöbor med större IQ än de där grabbar när kissbomberna skar luften i duschen.

Sedan har de liksom halv-om-halvt förföljt mig. Slow minded killar som går på tå och inte verkar kunna samtala om något annat än bira och fotboll.

Men jag tycker det är kul för er att det är lite av en fotbollsfest going on. Hoppas det går bra för oss (visst är det oss om de vinner med "dem" om de förlorar?)! Ikväll sparkar vi av mot Ryssland. Kanske ska jag titta mest för att få tillbringa lite tid med A...

BlondinBella - tidsmissbrukare?

Ett tag var jag halv- till ganska-flitig-bloggare. Men man har ju ett liv och sån´t märks direkt på bloggen. För om livet tar upp extra mycket tid av livet så blir ju bloggen lidande. Tiden räcker inte till allt och det är ju inte direkt frugan eller barnen som får stryka på foten...

Och visst, BlondinBella tjänar pengar på sin blogg. Men min åsikt är att hon egentligen omöjligt kan skriva om något så intressant att hon får så många läsare. Snälla upplys mig om de substanser i hennes blogg som är så ooootroligt intressanta!

Hon skriver ju bara om nå´n make up och skit om hur hon klär sig. Visst, det kanske osar avundsjuka över hur många läsare hon har. Men missta inte mina åsikter för nåt annat än åsikter! Vilka tycker det är intressant att veta hur någon klär sig för dagen?! Skriver hon någonsin något intressant - egentligen? Jag säger inte att jag gör det, men så har jag ju bara två läsare också!

Jag är ingen smart människa, än mindre medlem i Mensa eller så. Och jag säger inte att BlondBella är dum på något sätt. Men ni som läst några inlägg i min blogg kanske fått lite känsla för vad jag tycker om normer och skönhetsideal. Det är skrämmande att denna tjej är så populär. Och då antar jag att populariteten inte ligger hos medelålders kvinnor...

Om det inte finns något intressantare att fylla dagarna med än skriva blogg så tycker jag synd om henne - även om hon tjänar en hyssad slant på det. Men om hon på fullaste allvar tycker att det meningsfullt och kul och intressant och och och... Så måste jag nästan kalla henne tidsmissbrukare.

Offentligt åtlöje

Anders och Bengt brukar använda mig som någon slags wooden dummy som de ger sig på med verbala slag under bältet. Men det är ok, för jag låtsas som ingenting och suger åt mig av det jag tolkar som beröm och lovord.

Jag ställer upp på deras galenskaper för efter varje framtrugat uppträdande så växlar vi en hel del roliga kommentarer.
Men idag var både Bengts fru och Studions massös (skr.not det är inte det förtäckta namnet för exotisk dansös el dyl) där när jag var klar. Och som vanligt så började gubbarna skicka falskt smicker och gliringar.

Men då satte jag ner foten! Det är okej att göra sig till åtlöje inför grabbar - det är sånt vi töntiga grabbar gör!

Hitman - hård, hårdare, #47

Vi har precis tillryggalagt ca 1 timme och 30 minuter hårdkokt actionrulle. Ikväll var det Hitman som stod på menyn.
Jag hade på känn vad det skulle vara för film. Vet att det finns ett tv-spel med samma namn som lär vara som Max Payne, men mer vet jag inte.

Jag insåg direkt att det skulle bli mycket skjuta och mycket stryk. Och mycket skjuta och mycket stryk blev det!
Jag gillar ju The Punisher och äpplet faller inte långt ifrån päronträdet. Så what´s not to like?

Snacka om hårde kille!



Hitman får 4 av 5 strykjärn!

Starke Man, grillning och grästrimning

Idag har vi gjort lite av varje. Trött efter grillningen hos M & K igår så har det varit en rätt lugn dag.
Vi åkte allihop till stan och jag & Neo var till hamnen och tittade på Starke Man-tävling.

Det blåste snålt men det var näst intill fullsatt på läktarna och på motsatt sida. Neo stod pall två grenar, eller det var väl egentligen typ fyra grenar. De körde ju staffet-upplägg.
Första grenen var ok och lastbilsrodd. I oket så bar de 390 kg på ryggen och sprang en repa. När de kommit över mållinjen så var det dags för 11 ton lastbil a la rodd. Neo tyckte det var coolt att de drog en lastbil!

I andra grenen så var det Duck Walk och lyfta tunna. Duck Walk såg ju jäkligt lätt ut.... En stor metallklump cirka 50X30 cm med ett handtag för tvåhandsfattning. Jo, den lilla klumpen vägde 230 kg. Helt sjukt. Macke Andersson som för övrigt är en stark kis med närmare 300 i bänk fick slita som ett djur när han skulle lyfta den från marken och upp på en pallyft (han arbetade som funktionär).

De flesta av de tävlande sprang med den där klumpen mellan benen, därav namnet Duck Walk. När de kommit över mållinjen så skulle du lyfta två tunnor upp på ett podie. Måste jag nämna att Starke-Anders Johannson var tippad favorit. Han har ju vunnit Sveriges Starkaste Man två år i rad.



Efter det så slöt vi upp med A och Nova på stan, vi åt en korv och såg på några indianer som dansade och sjöng på storgatan. Lite galenskaper hann vi också med.

Sedan åkte vi till Birsta och roade oss på Willys en stund.

När vi kom hem vilade A och barnen var ute och lekte. Jag passade på att svirra runt gården innan jag skulle klippa gräset. Vi satte igång grillen och gjorde middag. Mina planer var att klippa gräset under tiden som fotbollen var på tv:n.
Men vad händer?! Jo det börjar regna som vanlig när man ska klippa gräsmattan.

Ja ja.... Nu är det snart natta. A spelar GH3 så jag gissar att jag ansluter strax haha!

Jocks goes hardcore... och lite annat tränings-update

Idag blev det ett rygg-pass på min friskvårdstimme, på Jocks. Snacka om ens förmåga till improivisation och uppfinnar-ådra får arbeta. Det känns som att "gymet" håller på att byta till större lokaler och under tiden så har de lämnat ett par maskiner för dem som kör lite grenspecifik innebandyträning.

Men skam den som ger sig. "Vafan tränar du där för då?!" Snålhet, eller fattigdom snarare. Jag har ju inte råd att köpa kort överallt. Det får räcka med det på Studion. Och som tur i oturen så fick det av arbetsgivaren på Jocks.


Men idag så körde jag så valkarna lossnade - faktiskt. Jag började blöda men har återhämtat mig nu. Det blev en hel del latsdrag av olika dess slag. Breda, smala och enarms koncentrationsdrag. Efter det körde jag stångrodd på 80 kg, där jag lyckades, med trötta grepp, göra 3 set á 12 reps. Sedan när det var dags för hantelrodd hittade jag ett par trasiga dragremmar som låg och skräpade, och det man hittar det får man..... låna ett tag i alla fall :-)

Men begränsad av vad gymet har att erbjuda fick jag nöja mig med 3 set á 12-14 reps på 40kg-hantlarna.
I övrigt var det ett fint pass. Inte en kotte där, Neverstore i lurarna och bra tryck i rukken.

Just nu kör jag en split som är:

Pass 1 Framsida lår och vader
pass 2 Bröst
pass 3 Axlar
pass 4 Baksida lår och vader
pass 5 Rygg och mage
pass 6 lampsladdarna

Jag kör i cykler. Ibland tar en split nio dagar men ibland tar det uppåt 14 dagar. Allt beroende på tid med familj och övrigt, och återhämtning. Det är grymt skönt att veta att det inte alltid är t ex bröst på måndagar. Det håller skärpan uppe!

Ännu fler idioter - var är samhällets "Boondock Saints"?!

Jag har länge tänkt tanken. Det väcks till liv igen så snart jag öppnar den där jävla morgon- eller dagstidningen!

Nu har det uppdagats om en pappa som släpper sin 10-åriga dotter mot nya äventyr, säkert med en baktanke att hon ska utvecklas och närma sig mer och mer en fulländad vuxen människa, för att köpa glass ett par meter hemifrån.

Men nå´n sjuk och klåfingrig jävla idiot kan inte hålla sig utan måste beröva flickan all tillit till omvärlden genom att
försöka..... röva bort...... eller göra annat okynnes jävla handlingar mot henne.

Aftonbladet.se

Jag lär få faan för att jag skriver det här. Men anser mig som vanligt inte ha fel. Om nu staten får läsa våra mail och spana runt med sina verktyg kommer de älska det här.

Min undran är var Sveriges "Boondock Saints" är. För er som inte sett filmen - gör det! Om jag inte minns fel så var den mot alla korrekta moraliska värderingar. Men den var så rätt!


Film: Shallow Hal

Igår så visade de Shallow Hal på 6:an. Jag har ju sett den förut men tänkte ändå att den är värd att kommentera.

Kort rescension. Jack Black har svårt att se inre skönhet. Han möter en livsbejakare i en hiss som hypnotiserar honom
till att tro att alla människor med ett mindre fördelaktigt yttre ter sig som skönhetsdrottningar och atleter.
Givetvist så möter han en kvinna som inte så lätt rullar ur sängen på nätterna. De blir kära i varandra men Hal´s bästaste vän tycker inte om sin väns nya värderingar utan gör en egen utredning och kommer fram till att Hal befinner sig under hypnos.

Han gör bot och Hal börjar tvivla. Men i slutänden så inser Hal sin svaghet och de lyckliga tu finner varandra igen.

En jäkla sensmoral. Men inte så snett ute. Ni vet att jag har skrivit om det förr och jag gör det igen. Alla ska falla inom samma ramar. Du ska helst vara, både som man och kvinna, en karriärist som inte lider några fysiska skavanker, du ska omge dig med en viss storlek på socialt umgänge och ha gott ställt och bo i ett fläckfritt hem.

I dagens samhälle så är det sån grym fokusering på hur man ska vara, vad man ska göra, hur man ska göra det osv osv. Som Johan Oldenmark, med flera, brukar förespråka - var dig själv. Älska andra för den de är.

Men mer om detta i kommande inlägg.

Normer och fördomar

Igår så blev det definitivt. Igår hämtade jag ut Trocca-bottnarna. Och när jag kom in i butiken så är det en ung tjej som expiderar. När det efter en kort stunds väntan blir min tur så kliver jag fram och får se en till synes helt normal tjej med de vindaste ögon jag sett.

Det är nog bara J. Fandén (för er lokala läsare) som kan knäppa henne på näsan. Jag menar såklart inte att se ner på henne (syftningshumor), men det blir så sjukt på nåt vis. Att gå till en optiker och upptäcker att människan som jobbar där verkar vara i det absolut största behovet av korrigering.

Det är som att få råd om dieter för viktnedgång av en kraftigt överviktig person. Responsen blir nåt i stil med "Och du talar utrifrån egen erfarenhet?"... Eller köpa skidor av någon som saknar ben...

Utan att låta nedstämmande menar jag.

Äntligen!

Nu har äntligen flytten gjorts och nu kan jag blogga igen!

Glasögonorm

Ja idag har jag varit och testat mig possitiv för teminalare. Men jag undanbeder alla nedtryckande kommentarer som "glasögonorm", "foureyes" och så vidare.

Men nästa gång jag skaffar nya "Troccabottnar" - då blir det Fredrik Praesto´s "röntgenglasögon".

Hypnocomedy - klicka-på-hypnmocomedy-längst-ner-i-menyn-and-check-out-the-kille-med-funny-glasögon


Altruism - va´ faan är det?!

Är det någon -ism jag önskar jag kunde ägna mig åt så är det väl altruism. Inte att förväxla med hittepåordet "allturism". Tänk att för en gångs skull i livet kunna göra något för någon som jag inte har någon som helst vinning av? Och om det var nåt stort...

Men vissa vet inte ens vad ordet betyder. Med det menar jag inte att de är obildade, en apa klarar av att slå upp svåra ord. En ännu mer obildad apa kan svänga sig med ordet i en blogg.

Men på vissa arbetsplatser t ex så kan vissa inte ens tänka tanken trots att de vet innebörden av ordet.
Klart som faan man är bitter!

The torka is borta med the wind

I surely hoppas iallafall!

Till er som inte bryr sig (dvs alla tre läsare) så går träningen som smort. Vet inte vad de där två veckornas vila uträttat för nytta men det känns starkt och bra. Johan har dessutom börjat träna och det känns kul att kunna cykla till och från studion med honom ibland. Men jag kan inte låta bli att känna mig osocial mot honom.

Ofta blir det ju så att man snackar med andra eller att jag som vanligt blir så fokuserad, med en kombination av godartat illamående, så jag liksom missar att prata med folk. Men när han fått träna igång kroppen så kanske vi kör ett par pass tillsammans och då blir det annat av. Då kommer han nog ledsna på att tjatter haha!

Jag körde ett par set om 5-6 på 130 kg i knäböj. De var rätt djupa och kändes bra.

Eljest så är det väl för mycket sommar och för lite tid för att sitta vid datorn när jag kommer. men det är väl bara ett sundhetstecken?!

I eftermiddag tar jag ut friskvårdstid, kör bröst och hämtar barnen innan vi ska på cirkus! Det ser jag fram emot som fan. Imorogn så hissar vi fasadflaggan och sjunger nationalsången som Nova för övrigt är en riktig hejare på!

RSS 2.0